Probleemoplossing voor het apparaat

  • Bekijk a.u.b. de volgende uitleg en "Veelgestelde vragen (FAQ's)" op de website van uw smartphoneapplicatie.
  • Neem contact op met uw dealer als het probleem zich blijft voordoen.
Probleem
Oorzaak
Oplossing
Meer info
Er wordt niets weergegeven, zelfs niet nadat de stroom is ingeschakeld.De voedingskabel is niet aangesloten.Stevig inbrengen van het netsnoer.-
Als een stroomstoring optreedt.Controleer de stroomtoevoer naar het stopcontact.-
Het werkt niet.Het stroomsnoer zit niet goed in het stopcontact.Stevig inbrengen van het netsnoer.-
Stroom van het apparaat is uitgeschakeld.Schakel het apparaat in.
De stroom werd uitgeschakeld door de automatische uitschakeling.Schakel het apparaat in. Schakel de functie voor automatisch uitschakelen uit.
Het apparaat is bevroren.Houd de aan-uitknop langer dan 5 seconden ingedrukt om de printer geforceerd uit te schakelen.-

De LED-lamp van de netschakelaar knippert snel met tussenpozen van ca. 0,3 seconden.

Het apparaat is defect.

Haal het stroomsnoer onmiddellijk uit het stopcontact en neem contact op met uw leverancier.

-
De uitvoerlade sluit niet.De bandeenheid is niet juist geïnstalleerd.Installeer de bandeenheid opnieuw.
De afbeeldingsdrummand is niet tot het einde toe ingestoken.Plaats de afbeeldingsdrummand tot het einde.
De voorklep sluit niet. (De L1 hendel beweegt niet.)De afbeeldingsdrum is niet geïnstalleerd.Plaats de afbeeldingsdrum door aan de L2-hendel te trekken en de uitvoerlade te openen.
De fout wordt niet gewist, zelfs niet nadat de toner of de drum is vervangen.De vervangen verbruiksgoederen zijn niet correct.Controleer de naam en kleur van de verbruiksgoederen die moeten worden vervangen op de foutmelding op het display. Vervang de bijbehorende verbruiksgoederen.
De tonercartridge is niet juist geïnstalleerd.Controleer of de tonercartridge op de juiste wijze is geplaatst.
Het afdrukproces start niet.






Er wordt een fout weergegeven.Controleer de foutcode en volg de instructies op het scherm.
De LAN/USB-kabel is niet aangesloten.Voer de LAN/USB-kabel stevig in.
Er is een probleem met de LAN/USB-kabel.Gebruik een andere LAN/USB-kabel.-
De LAN-kabel voldoet niet aan de vereisten.

Gebruik de kabel van Ethernet 10BASE-T/100BASE-TX/1000Base specificaties.

-
De USB-kabel voldoet niet aan de vereisten.

Gebruik de USB-kabel die met dit apparaat is meegeleverd.

-
Er is mogelijk een probleem met afdrukfunctie van de printer.

Druk op de scrolltoetsen op het bedieningspaneel om [Print Information (Info afdrukken)] - [Configuration (Configuratie)] te selecteren en druk de configuratielijst af om de afdrukprestaties te controleren.

Een communicatieprotocol is uitgeschakeld.

Druk op de scrolltoetsen op het bedieningspaneel om [Admin Setup (Beheerdersinst.)] - [Network Setup (Netwerk instellingen)] te selecteren en het gebruikte communicatieprotocol in te schakelen.

-
Het printerstuurprogramma is niet geselecteerd.Open "Apparaten en printers". Klik met de rechtermuisknop op het pictogram van dit apparaat en selecteer [Set as Default Printer (Als standaardprinter instellen)].
De uitvoerpoort van het printerstuurprogramma is onjuist.Geef de uitvoerpoort op om de LAN/USB-kabel aan te sluiten.-
Er wordt niets weergegeven.Het apparaat staat in slaapstand.Controleer of «POWER SAVE (ENERGIESPAARSTAND)» knippert en druk op «POWER SAVE (ENERGIESPAARSTAND)» om dit apparaat te starten.-
Er worden geen afdrukgegevens verstuurd.De LAN/USB-kabel is defect.Vervang deze door een nieuwe.-
De PC is timed-out.Stel de lengte van de time-out in de poortinstellingen van de PC.-
Er is een abnormaal geluid te horen.Het apparaat is gekanteld.Installeer het op een stabiele en vlakke ondergrond.-
Papierstof of vreemde voorwerpen blijven in dit apparaat achter.Controleer de binnenzijde het apparaat en verwijder alle voorwerpen.-
De uitvoerlade is open.Sluit de uitvoerlade.-
Er is een resonerend geluid te horen.Terwijl de temperatuur in dit apparaat stijgt, wordt er gedrukt op smal of dik papier.Dit is geen fout met dit apparaat. Gebruik het zoals het is.-
Het afdrukken begint niet meteen.Het apparaat warmt op vanuit de energiespaarstand of slaapstand.

Verleng de tijd die verstrijkt voordat de spaarstand of de slaapstand wordt geactiveerd met de volgende procedure.
Druk op de scrolltoetsen van het bedieningspaneel om [Power Save Time (Tijd energiespaarst.)] of [Sleep Time (Slaaptijd)] te selecteren in [Menus (Menu's)] - [System Adjust (Systeemaanpassing)].

Het afdrukken stopt tussendoor.De temperatuur wordt aangepast omdat de temperatuur in dit apparaat is gestegen als gevolg van het langdurig continu printen.

Een ogenblik geduld.
Het afdrukken zal automatisch opnieuw beginnen zodra de temperatuur van deze machine weer op het juiste niveau is.

-
Er is onvoldoende geheugen.Het geheugen van deze machine is onvoldoende omdat de printgegevens te groot zijn.Afdrukken weer na het verlagen van de resolutie in het printerstuurprogramma.-
Niet alle pagina's werden afgedrukt.De WSD-poort wordt gebruikt.Wijzig de afdrukbestemmingspoort in de standaard TCP/IP-poort.-
Afdrukken, printer zoeken of instellen is niet beschikbaar in de slaapstand.Het NBT/WINS-protocol wordt onderdrukt in de slaapstand.

Druk op de scrolltoetsen op het bedieningspaneel om [Specific (Specifiek)] te kiezen uit [Admin Setup (Beheerdersinst.)] - [USB Setup (USB Setup)] - [Connected Host (Verbonden host)].

-
Periodieke e-mailwaarschuwingen worden niet gemeld in de slaapstand.Periodieke e-mailwaarschuwingen worden onderdrukt in de slaapstand.

Druk op de scrolltoetsen op het bedieningspaneel om [Specific (Specifiek)] te kiezen uit [Admin Setup (Beheerdersinst.)] - [USB Setup (USB Setup)] - [Connected Host (Verbonden host)].

-
De tijd- en datuminstellingen van dit apparaat kunnen worden verschoven als ze van de server worden overgenomen.De tijd-update functie met de SNTP-server wordt onderdrukt in de slaapmodus.

Druk op de scrolltoetsen op het bedieningspaneel om [Specific (Specifiek)] te kiezen uit [Admin Setup (Beheerdersinst.)] - [USB Setup (USB Setup)] - [Connected Host (Verbonden host)].

-
De afdruksnelheid ligt laag.Het afdrukken gebeurt ook aan de PC-zijde.Gebruik een PC met een snelle verwerkingssnelheid.-
In het tabblad [Print Options (Afdrukopties)] van het printerstuurprogramma is [Extra Fine (Multi-Tone) (Extra fijn (Multi-Tone))] of [Fine (Fijn) (1200x1200dpi)] geselecteerd.Selecteer [Normal (Normaal) (600x600 dpi)] in het tabblad [Preferences (Voorkeuren)] of [Print Options (Afdrukopties)] van het printerstuurprogramma.-
De afdrukgegevens zijn gecompliceerd.Selecteer eenvoudige printgegevens.-
Er wordt smal papier (minder dan 182 mm) gebruikt.

Druk meerdere malen op de schuifknoppen op het bedieningspaneel, selecteer [Menus (Menu's)] - [Print Adjust (Aanpassingen printen)] - [Narrow Paper Speed (Smalle papiersnelheid)] en wijzig de instelling.

-
Wanneer vochtigheidsregeling is ingesteld op [Mode1 (Modus1)] of [Mode2 (Modus2)], kan het meer tijd kosten om de eerste pagina af te drukken en uit te voeren.

Druk meerdere malen op de schuifknoppen op het bedieningspaneel, selecteer [Off (Uit)] in [Menus (Menu's)] - [Print Adjust (Aanpassingen printen)] - [Moisture Control (Luchtvochtigheid contr.)].

-
De versie van het printerstuurprogramma weergeven.Het printerstuurprogramma werkt mogelijk niet juist.Installeer het printerstuurprogramma opnieuw.
De printer wordt automatisch uitgeschakeld.Als deze machine gedurende een bepaalde periode niet is gebruikt (waarvan de fabrieksinstelling 4 uur is), wordt de stroom automatisch uitgeschakeld. Deze functie noemt men automatisch voeding uitschakelen.

Druk op de scrolltoetsen van het bedieningspaneel om [Admin Setup (Beheerdersinst.)] - [Power Setup (Stroom inst.)] - [Auto Power Off (Autom. uitschakelen)] - [Disable (Uitgeschakeld)] te selecteren.

De webpagina wordt niet geopend.[Web] is ingesteld op [Disable (Uitgeschakeld)] in het menu van deze machine.

Druk op de scrolltoetsen op het bedieningspaneel om [Admin Setup (Beheerdersinst.)] - [Network Setting (Netwerk instellingen)] [General Setup (Algemene instellingen)] - [Web (Web)] te selecteren [Enable (Ingeschakeld)].

-
Het IP-adres is onjuist.Controleer het IP-adres van deze machine en corrigeer het indien nodig.
De verbinding van de kabel is verbroken.Controleer de aansluiting van de LAN-kabel.
"Gele tonercartridge is niet correct geïnstalleerd/Herstel deze correct. (Foutcode: 544)" wordt herhaaldelijk weergegeven.Tonerverbruik is hoog en wordt gebruikt in een situatie waarin de toevoer van de tonercartridge onvoldoende is.

Wijzig de instellingen naar de volgende: Vochtigheidsregeling: Modus 2; stille modus: Aan.
Herstel de instellingen als u met een laag tonerverbruik wilt afdrukken. (De standaardinstellingen zijn de volgende: Vochtigheidsregeling: Uit; Stille modus: Uit)