Vier tips om uw bedrijf flexibeler te maken

Javier Lopez, General Manager, Vertical Solutions bij OKI Europe Ltd, deelt advies over hoe bedrijven zich beter kunnen aanpassen aan onverwachte uitdagingen.

'Agile' is meer dan alleen een hippe zakelijke term. Het wordt binnen bedrijven al enige tijd gebruikt om te verwijzen naar flexibele manieren om samen te werken. De laatste tijd richt deze flexibiliteit zich echter meer op de manier waarop bedrijven zich kunnen aanpassen aan plotselinge veranderingen en hoe ze snel kunnen overschakelen naar nieuwe bedrijfsmodellen. Zakelijke flexibiliteit is niet langer 'leuk om te hebben', maar is nu cruciaal voor zakelijk succes, een ontwikkeling die wordt versneld door de COVID-19-pandemie. 
 
Met dit in het achterhoofd geven we u hier enkele handige tips waarmee u uw bedrijfsmodel flexibeler maakt:

1.    Denk altijd vooruit

Hoewel de COVID-19 pandemie en de impact ervan ongekend en onverwacht waren, is het van essentieel belang om vooruit te denken en back-upplannen te hebben voor een reeks verschillende scenario's om zo onzekerheid het hoofd te bieden. Software voor het plannen van scenario's kan hierbij helpen. Ook als u geen software hebt, zijn er manieren om een gevoel voor trends te onwikkelen. Het loont in elk geval om de consumenten- en sociale trends en marktgegevens in de gaten te houden. Deze kunnen u helpen toekomstige veranderingen te voorspellen waardoor u maatregelen kunt nemen om zich hierop voor te bereiden.

2.    Aanpassen en diversifiëren

Bedrijven die zich snel en effectief kunnen aanpassen bij tegenspoed, kunnen meer doen dan alleen overleven; ze kunnen bloeien door deze uitdagingen om te zetten in kansen. Door uw bedrijf te diversifiëren, kunt u voldoen aan de veranderende behoeften van consumenten en inspelen op markttrends. Dit kunt u doen door nieuwe diensten aan te bieden of nieuwe markten op te gaan om zo extra inkomstenbronnen aan te boren.
 
TeaClub, een familiebedrijf dat thee importeert, zag een toenemende vraag naar gepersonaliseerde producten en besefte dat het niet alleen de loyaliteit van klanten kon vergroten, maar ook extra inkomsten kon genereren door gepersonaliseerde producten aan te bieden. Het bedrijf investeerde daarom in een OKI Pro1050-labelprinter met vijf kleuren. Het bedrijf beschikt nu over de flexibiliteit om on-demand gepersonaliseerde labels af te drukken die voldoen aan de hoge eisen van de klanten van deze service.

3.    Investeer in tools die flexibiliteit mogelijk maken

Uw werknemers zijn uw belangrijkste troef, want uiteindelijk bepalen zij het succes of het falen van uw bedrijf. Uw werknemers moeten echter wel de beschikking hebben over de hulpmiddelen en technologie om flexibeler te kunnen werken. Alleen zo kunnen ze zowel uitblinken in hun rol als zich snel aanpassen aan onverwachte veranderingen. 


Neem de impact die de pandemie heeft gehad op bijvoorbeeld de detailhandel. Winkeliers moeten zich snel aanpassen aan voortdurend veranderende regelgeving. Ze helpen klanten door de winkels te navigeren om sneller en eenvoudiger belangrijke producten te vinden, of proberen klanten gerust te stellen dat de winkel COVID-veilig is. Winkeliers die de HD-kleurenprinters van OKI gebruiken, kunnen gemakkelijk banners, vloer- en raamstickers, posters en waterbestendige en voorgesneden media afdrukken om effectief met klanten te communiceren en aan die regelgeving te voldoen, zoals het in acht houden van een veilige afstand.

4.    Beslissingen nemen op basis van real-time gegevens

Veel bedrijven nemen cruciale beslissingen op basis van historische gegevens in plaats van actuele informatie te gebruiken in de besluitvorming. Dergelijke beslissingen en bijbehorende inspanningen en investeringen zouden wel eens voor niets kunnen zijn, omdat het bedrijf in feite een reactieve aanpak hanteert in plaats van een proactieve aanpak. Maar al te vaak blijkt dat een reactieve aanpak tekortschiet. 
 
Gebruik waar mogelijk real-time gegevens of de meest actuele gegevens die beschikbaar zijn. Hiermee kan het bedrijf de huidige situaties in de gaten houden, zich aanpassen aan gebeurtenissen terwijl ze plaatsvinden en voorspellen wat er mogelijk gaat gebeuren.
 
De oplossingen van OKI bevatten krachtige hulpmiddelen die statistieken over het apparaatgebruik bieden, zodat u het juiste apparaat hebt voor uw behoeften.  Bovendien bewaakt The Design Hub, het creatieve platform van OKI, de status van uw OKI-apparaat, inclusief de niveaus van verbruiksartikelen. U ontvangt automatisch een melding wanneer nieuwe verbruiksmaterialen nodig zijn, zodat u probleemloos kunt blijven afdrukken zonder dat u grote aantallen verbruiksmaterialen op voorraad hoeft te hebben.

Vooruitkijken

Een flexibel bedrijf kan leren, zich aanpassen en de processen optimaliseren om mogelijke oplossingen te vinden voor wat soms onmogelijke situaties lijken te zijn. Dit vereist een sterk inzicht in het veranderende bedrijfslandschap, hulpmiddelen die flexibiliteit mogelijk maken en stoppen met het nemen van beslissingen die zijn gebaseerd op gebeurtenissen uit het verleden. In combinatie met een sterke dosis optimisme kunnen deze stappen helpen uw bedrijf tegen onverwachte gebeurtenissen te beschermen.  


Een printer kan van groot belang zijn voor bedrijven om zich snel en effectief aan te passen in snel veranderende omstandigheden. In 2020 heeft OKI Europe meer dan 700 bedrijven en organisaties in diverse sectoren, waaronder detailhandel, horeca, onderwijs, overheid, transport en daarbuiten, geholpen het hoofd boven water te houden. Van het verstrekken van borden voor social distancing om klanten, gezondheidswerkers, forenzen en studenten veilig te houden, tot het waarborgen dat voedsel kwetsbare families snel bereikt met onze in-house afdrukoplossingen voor labels en verpakkingen. Daarnaast hebben de transfermedia van OKI en de oplossingen voor het afdrukken met witte toner de mogelijkheid geboden om gezichtsmaskers en veiligheidskleding snel en kosteneffectief on-demand aan te passen, nu er in veel landen nieuwe wetten zijn ingevoerd over het verplicht dragen van gezichtsmaskers.

Gratis 'Adapt Today' Business Agility Pack ter waarde van minstens € 500*
Om ervoor te zorgen dat organisaties operationeel blijven in deze moeilijke tijden, biedt OKI een gratis* 'Adapt Today' Business Agility Pack aan ter waarde van ongeveer € 500* bij aankoop van bepaalde OKI-kleurenprinters en verschillende originele CMYK-toners* van OKI. Klanten die al een OKI-kleurenprinter hebben, kunnen hun 'Adapt Today'-pakket claimen bij aankoop van een set originele CMYK-toners* van OKI.

Volg OKI Europe via sociale media

Facebook linkedin twitter youtube instagram
>

©1995-2021 Oki Europe Ltd.