Een fundament om bouwbedrijven weer snel en veilig aan het werk te krijgen

Bouwbedrijven in heel Europa gaan nu weer aan de slag. De drukke geluiden van een bouwplaats zullen een geruststellend teken vormen dat het leven weer normaal wordt, maar toch zal niet alles hetzelfde zijn als voor de COVID-19 pandemie. Er zullen nieuwe uitdagingen zijn die invloed hebben op de manier waarop de bouwsector werkt. Dit kan bijvoorbeeld gaan om uitgebreide social distancing-maatregelen of een vereiste om beschermende kleding te dragen, inclusief mondkapjes en handschoenen. 
 
Het bewaren van sociale afstand zal vooral lastig zijn, omdat werknemers zich steeds over de bouwplaats moeten verplaatsen. Bij het hanteren van gereedschap, apparatuur en materialen zullen werknemers zich concentreren op de taak die zij uitvoeren en niet noodzakelijkerwijs alert zijn op het bewaren van een veilige afstand. Bij nieuwbouw hebben bouwvakkers misschien nog voldoende ruimte om zich heen, maar bij renovatie van bestaande gebouwen krijgen ze vaak te maken met kleinere ruimten, vooral in oudere gebouwen.  
 
In alle gevallen speelt bewegwijzering een belangrijke rol om werknemers eraan te herinneren om op veilige afstand van anderen te blijven en zich te houden aan de richtlijnen om de verspreiding van het virus te beperken.

Bevordering van social distancing op bouwplaatsen

Als het gaat om het bewaren van sociale afstand, vormen posters en borden een goede oplossing, maar zelfklevende vloerstickers kunnen een extra manier zijn om de boodschap over te brengen. Bouwplaatsen kunnen in de loop van de tijd zeer snel veranderen, wat betekent dat er meer vloerstickers nodig zijn als op nieuwe delen van de locatie wordt gebouwd. 
 
Het produceren van vloerstickers via een externe leverancier kan kostbaar en tijdrovend zijn. Om bedrijven te helpen hun eigen bewegwijzering voor het bewaren van sociale afstand te regelen, biedt OKI in samenwerking met Floralabel gratis* media en artwork voor social distancing aan.
De gratis ontwerpen omvatten drie formaten: een zelfklevende vloercirkel (285 x 285 mm) en rechthoekige vloerbanners in twee formaten (215 x 900 mm en 297 x 1320 mm), elk met verschillende berichtopties om werknemers eraan te herinneren dat ze twee meter afstand van elkaar moeten houden. 
 
Bouwbedrijven die van deze aanbieding profiteren, kunnen snel en eenvoudig water- en UV-bestendige vloerstickers maken met een A3-kleurenprinter die de relevante media kan verwerken, bijvoorbeeld de C800-serie van OKI.
 
Drukwerk kan een belangrijke rol spelen bij het helpen van de bouwsector om veilig en verantwoord te werken binnen de officiële richtlijnen om verdere gevolgen van COVID-19 te voorkomen. Door on-site professionele afdrukken te produceren op allerlei duurzame materialen, kunnen bouwbedrijven snel onmisbare informatieborden en -stickers maken wanneer officiële richtlijnen veranderen. 
 
Dankzij on-site afdrukmogelijkheden kunnen ze ook sneller en flexibeler werken als het gaat om belangrijke documentatie en andere essentiële materialen, zoals bezoekersbadges, bouwtekeningen en blauwdrukken, veiligheidsposters en bewegwijzering, of banners en brochures voor nieuwe projecten.

Veiligheid en efficiëntie stimuleren bij bouwprojecten

 
De meermaals bekroonde C800-serie van OKI is ontworpen voor gebruik in drukke werkomgevingen en levert on-site en on-demand scherpe A3-kleurenafdrukken. Het vermogen om documenten en plannen op elk moment af te drukken in professionele kwaliteit is essentieel om projecten op schema te houden en klanten tevreden te stellen. 
 
De ongeëvenaarde mediaflexibiliteit van de OKI C800-serie betekent dat alle soorten materiaal on-site kunnen worden afgedrukt met professionele kwaliteit. Dit kunnen onder meer banners tot 1,3 m lang, vloerstickers voor social distancing, bewegwijzering, raamstickers en documenten zoals tekeningen, plannen, blauwdrukken en instructies zijn. 
 
Het afdrukken van meerdere exemplaren van belangrijke projectplannen en documenten kan extra bescherming bieden tegen COVID-19 doordat het niet nodig is om exemplaren te delen met andere werknemers. 
 
Nu de bouwsector weer open gaat, is het belangrijk om te onthouden dat we, ofschoon het ergste van de pandemie voorbij lijkt te zijn, allemaal waakzaam moeten blijven en ons best moeten doen om de veiligheid van onszelf en onze collega's te waarborgen. Bouwbedrijven moeten zich bewust zijn van het belang van de flexibiliteit om informatieborden en -stickers en documenten on-demand te kunnen afdrukken om de veiligheid op bouwlocaties te garanderen, snel te kunnen reageren op veranderende richtlijnen en tegelijkertijd tijd en kosten te besparen.
 

Volg OKI Europe via sociale media

Facebook linkedin twitter youtube

©1995-2020 Oki Europe Ltd.