Inspirerar studenter att utmana kreativitetens gränser


Det viktiga på universitet är att hjälpa studenter att lära sig och utvecklas. Nöjda studenter förbättrar universitetets anseende, vilket i sin tur ökar antalet sökande och finansieringen. Ett bevis på detta är Nottingham Trent Universitys institution för grafisk design. Universitetet har upplevt förbättrade nöjdhetsbetyg om tekniska resurser, vilket införandet av OKIs Graphic Arts-skrivare med fem färger har bidragit till. 
 
OKIs färgskrivare med fem färger, Pro9541, kan hjälpa studenterna att bygga upp en unik portfölj med sina kreativa innovationer på olika materialtyper och -format. De flyttar fram gränserna med hjälp av bara vitt eller färg på vitt, för att drastiskt förbättra färgkvaliteten på mörka eller transparenta material. Du kan också skapa högglanseffekter med den genomskinliga tonern, för vattenstämplar och UV-design.
 
Läs vidare om Nottingham Trent Universitys studenter inom grafisk design och om deras inspirerande konstnärliga verk:
Lillie Prior – Lost
Lillie forskade på temat kring minnesförlust vid Alzheimers. Med Pro9541 från OKI skrev hon ut en dagbok med insamlade minnen med anpassad typografi på färgat papper och svartvit text på svart papper.
Daniel Urquhart – Gentrifying Berlin
Daniel forskade om gentrifieringen i Berlin och skapade en 74 sidor tjock fotobok i A5-format med fler än 40 svartvita bilder. Daniel använde Pro9541 från OKI och kunde på ett verklighetstroget sätt fånga stämningen genom anmärkningsvärda, svartvita bilder. 
Kat Mellor – Period
Kat utmanade tabut kring mens. Med Pro9541 från OKI skapade hon ett pedagogiskt kortspel med vit text på färgade bakgrunder och färgad text på vita bakgrunder. Hon skrev ut på tjocka kort med en blank, glänsande yta. 
Olly Allen – Blindsight
Olly utmanade sättet på vilket människor betraktar design genom att berätta historien om en blind utforskare med hjälp av en kombination av blindskrift och utskriven text. Med Pro9541 från OKI skrev Olly ut svart bläck över blindskrift och texturerad utskrift på svart papper. 

Nöjda studenter = förbättrad statistik för universitetet*

* Data från Nottingham Trent University

Nottingham Trent Universitys studenter använder OKIs femfärgsskrivare som ”ett verktyg för uttryck”

Det prisbelönta Nottingham Trent Universitys School of Art & Design ville utöka sina utskriftsresurser på ett omfattande men kostnadseffektivt och dynamiskt sätt. Målet var att kunna skriva ut alla projekt och portföljer internt. Det fanns särskilda krav: Det skulle vara möjligt att skriva ut i vitt och på olika material.

Universitetet valde att installera OKIs färgskrivare med fem färger, Pro9541. Nu kan studenterna spränga kreativitetens gränser och skapa prototypdesigner på plats, på olika material och i olika färger, inklusive täckande vitt och högglans. Detta har bidragit till nöjdare studenter och att antalet kursansökningar har ökat.

OKIs femfärgsskrivare har blivit konstnärsverktyg på Leeds Beckett University

 
Leeds Beckett Universitys School of Art, Architecture and Design kräver tillförlitliga skrivarlösningar som kan leverera noggrannhet i färg, grafik och flexibilitet när det gäller material. Därför är OKIs Pro-serie färgskrivare med fem färger utmärkt för en så kreativ arbetsplats. Med hjälp av OKIs revolutionerande färgskrivare med fem färger har det akademiska teamet hittat en bra lösning för konstnärliga experiment, där studenter kan släppa loss sina kreativa visioner med noggrann och flexibel utskrift av publikationer och stenciler. Läs hela fallstudien.

Connect with OKI Europe

linkedin youtube twitter facebook instagram

©1995-2021 Oki Europe Ltd.