Voorbereiding op het nieuwe normaal na COVID-19

Retailers in vitale sectoren hebben zich moeten aanpassen aan nieuwe werkwijzen tijdens de COVID-19 pandemie. De terugkeer naar een nieuw soort 'business as usual' wordt waarschijnlijk een langzaam en gefaseerd proces. Naarmate de richtlijnen van de overheid geleidelijk minder streng worden, zullen retailers in vitale en niet-vitale sectoren de flexibiliteit nodig hebben om veranderende veiligheidsmaatregelen snel te implementeren en te communiceren, aldus Javier Lopez, Head of Vertical Solutions, OKI Europe Ltd.

Het was een uitdagende maand voor retailers, waarbij de meeste winkeliers zich gedwongen zagen hun bedrijf te sluiten of hun bedrijfsvoering volledig te heroverwegen. Naarmate de infectiesnelheid van COVID-19 in heel Europa begint af te vlakken, zullen overheden lockdown-maatregelen geleidelijk opheffen. Het is echter zeer onwaarschijnlijk dat het leven terugkeert naar het oude normaal dat we kenden voordat de huidige beperkingen van kracht werden. 
 
Na de economische onderbreking van de pandemie zullen overheden en bedrijven graag weer op de gebruikelijke manier aan de slag gaan. Toch moeten retailers specifieke overheidsrichtlijnen verwachten waaraan ze zich moeten houden om nieuwe pieken in COVID-19 gevallen en een mogelijke tweede lockdown te voorkomen. Een gefaseerde aanpak kan bestaan uit het dragen van mondkapjes door personeel en klanten, evenals het reguleren van het aantal klanten en het volgen van maatregelen voor sociale afstand in winkels. 

Een compleet nieuwe reeks uitdagingen

De whitepaper van OKI Europe over het nut van winkelborden tijdens een crisis laat zien hoe visuele communicatie in de winkel van essentieel belang is voor retailers om in te spelen op veranderende overheidsvoorschriften. Retailers die bijvoorbeeld gedwongen waren hun pand tijdens de lockdown gesloten te houden, zullen hun deuren graag openen en klanten zo snel mogelijk de gelegenheid bieden om weer te komen winkelen. Ze moeten er echter wel voor zorgen dat hun winkel voldoet aan alle overheidsrichtlijnen voor het beschermen van het welzijn van medewerkers en klanten en het voorkomen van verdere verspreiding van het virus.  Dit kan onder meer met vloerstickers voor het handhaven van sociale afstand, raamstickers met wijzigingen in de openingstijden, hangende en vrijstaande banners om klanten snel en veilig door winkels te laten navigeren en informatieborden om de beschikbaarheid van goederen en aankoopbeperkingen aan te geven.
 
Vitale winkelbedrijven, zoals levensmiddelenzaken, supermarkten en apotheken die open mogen blijven, hebben nu al te maken met de uitdaging om duidelijke communicatie in de winkel te implementeren. Maar zij, en andere niet-vitale bedrijven, zullen worden geconfronteerd met de nieuwe uitdaging om zich snel aan te passen aan continu veranderende richtlijnen en maatregelen, en ze moeten ervoor zorgen dat eventuele wijzigingen zo snel mogelijk in elke winkel worden doorgevoerd en gecommuniceerd. 

Meer flexibiliteit met on-site afdrukken in de winkel

Wanneer het gaat om het frequent veranderen van informatieborden in de winkel, ontbreekt het retailers meestal aan snelheid en flexibiliteit. Vaak worden ze beperkt door de beschikbaarheid van in-store printers en zijn ze sterk afhankelijk van de diensten van externe leveranciers of teams op het hoofdkantoor. Ze moeten lang wachten op de levering van urgente borden, wat ertoe leidt dat ze informatieborden niet snel kunnen aanpassen - een belangrijk vereiste in deze moeilijke periode.
 
Voor retailers zijn deze weken en maanden van cruciaal belang. Tijd is letterlijk geld. Vooruitstrevende retailers nemen stappen om zich voor te bereiden op heropening door het afdrukken van urgente reclameborden in de winkel mogelijk te maken. Compacte printers die speciaal zijn ontwikkeld voor gebruik in de winkel, kunnen een indrukwekkende verscheidenheid aan media, indelingen en afwerkingen produceren in HD-kleuren en met de professionele kwaliteit die u van een drukwerkleverancier mag verwachten. Doordat zij weinig ruimte innemen in het winkelkantoor, vergemakkelijken zulke retailprinters, zoals de meermaals bekroonde A3-kleurenprinters uit de C800-serie van OKI, het afdrukken van winkelborden op verschillende media voor gebruik op de winkelvloer.  
 
OKI Europe beseft dat het voor bedrijven moeilijk kan zijn om snel belangrijke borden voor het bewaren van sociale afstand te ontwerpen en te produceren. Wij bieden organisaties daarom gratis* media om zelfklevende vloerstickers te maken die snel en eenvoudig kunnen worden afgedrukt. Hierdoor kunnen bedrijven die nu alweer operationeel zijn en bedrijven die na gedwongen sluiting opnieuw opengaan, zo snel mogelijk weer aan de slag en tegelijkertijd het welzijn van medewerkers, klanten en bezoekers beschermen

Personeel en klanten veilig houden na de lockdown

Als we uit deze crisis komen, is flexibiliteit de sleutel. Retailers moeten hun winkelborden snel kunnen wijzigen en aanpassen wanneer nieuwe regels van kracht worden en beperkingen veranderen. Zij moeten zo snel mogelijk informatie kunnen maken en afdrukken om veranderende openingstijden te communiceren in de etalage en klanten veilig door de winkel te leiden en op veilige afstand te laten wachten bij winkelingangen en kassa's. Dit kan onder meer met raamstickers en vloerstickers, hangende banners en bewegwijzering in de winkel. 
 
Leveringsproblemen kunnen er ook toe leiden dat bepaalde producten niet in de schappen liggen of dat er aankoopbeperkingen gelden. In dit scenario zijn kleinere bordjes, zoals schapetiketten die aankooplimieten en de productbeschikbaarheid aangeven, ideaal om klanten te informeren over tekorten en levertijden. Soortgelijke bordjes met opvallende afbeeldingen kunnen ook worden gebruikt om de aandacht van klanten te richten op alternatieve producten. 
 
Daarom moeten retailers bij het voorbereiden van de heropening van hun winkels na de lockdown nadenken over de mogelijkheid om borden in de winkel af te drukken. Bij het selecteren van een printer die de flexibiliteit biedt om on-demand winkelborden van professionele kwaliteit te produceren, moeten winkeliers ervoor zorgen dat de gekozen printer geschikt is voor alle benodigde formaten, van kleine schaplabels en productetiketten tot robuuste, waterbestendige en gemakkelijk te verwijderen vloerstickers, hangende banners, vrijstaande banners en zelfs raamstickers. 
 
Door nu de juiste technologie te implementeren, kunnen retailers snel en veilig weer operationeel zijn, terwijl ze zich kunnen aanpassen wanneer de richtlijnen van de overheid veranderen tijdens de geleidelijke ontwikkeling naar het nieuwe normaal. 
 
 

Volg OKI Europe via sociale media

Facebook linkedin twitter youtube instagram

©1995-2021 Oki Europe Ltd.