Codeer Afdrukgegevens en Gebruikersverificatie voor het afdrukken (ID Beveiligde Opdracht)

U kunt geclassificeerde gegevens coderen en versturen naar dit apparaat met de gegevens van de gebruiker die momenteel is aangemeld bij de computer. Het document wordt opgeslagen in het interne geheugen van dit apparaat en afgedrukt als u dezelfde gebruikersnaam invoert in de computer en om te printen.

Deze functie voorkomt onbevoegde toegang tot geclassificeerde gegevens en maakt het efficiënt omdat u geen wachtwoord voor elke opdracht moet invoeren.

Opmerking

 • Om van deze functie gebruik te maken, gebruik de toegangscontrolefunctie en log in met dezelfde gebruikersgegevens in het apparaat en de computer.

 • Als u de gespoolde gegevens niet kunt opslaan op grond van onvoldoende vrije ruimte in het interne geheugen van de printer, wordt er een bericht weergegeven, dat u ervan op de hoogte stelt dat het bestandssysteem vol is en dat de afdruktaak niet uitgevoerd wordt.

 • Deze functie is alleen beschikbaar met het Windows PCL-printerstuurprogramma.

 • Als u dit apparaat deelt via het netwerk met een printserver, kunt u deze functie niet gebruiken met de afdrukfunctie voor posters of brochures.

 • Wanneer u deze functie gebruikt, deselecteer dan het selectievak [Give Priority to the host release (Geef prioriteit aan de vrijgave van de host)].

  Afdrukgegevens in de machine voor het afdrukken opslaan

Instellen van de ID Beveiligde Opdracht instelling op een Computer (Alleen Windows PCL)

Specifeer "ID Beveiligde Opdracht" voor het opdrachttype.

Gecodeerde ID beveiligde opdrachten worden verzonden naar het apparaat met de gegevens van de gebruiker die momenteel is aangemeld.

De gecodeerde beveiligde opdrachten kunnen niet worden afgedrukt als u zich aanmeldt op het apparaat met dezelfde gebruikersgegevens die u gebruikt op de computer.

 1. Open het af te drukken bestand.

 2. Selecteer [Print (Afdrukken)] in het menu [File (Bestand)].

 3. Klik op [Preferences (Voorkeuren)].

 4. Selecteer het tabblad [Job Options (Taakopties)].

 5. Selecteer [ID Secure Print (ID Beveiliging Afdrukken)].

  Als de ID-beveiligde opdracht niet beschikbaar is, selecteert u [Start (Start)] > [Devices and Printers (Apparaten en Printers)], klikt u met de rechtermuisknop op het pictogram van [OKI MC873(PCL)], selecteert u [Printer properties (Eigenschappen van printer)] en selecteert u vervolgens [ID Secure Job (ID-beveiligde opdracht)] op het tabblad [Device Options (Apparaatopties)] om die in te schakelen.

 6. Klik op [OK (OK)].

 7. Wijzig indien nodig andere instellingen en klik vervolgens op [OK (OK)].

 8. Klik op [Print (Afdrukken)] in het scherm [Print (Afdrukken)].

  De ID beveiligde afdrukopdracht naar het apparaat wordt verzonden, en printen start nog niet.

  Memo

  De afdrukopdracht opgeslagen in het geheugen wordt automatisch gewist als het afdrukken is voltooid of als de opdracht niet wordt afgedrukt na het verstrijken van een bepaalde periode. Als er een fout optreedt bij het verzenden van de gegevens of de opdracht wordt gewijzigd nadat ze zijn verzonden, wordt de opdracht automatisch verwijderd.

Afdrukken Opgeslagen ID Beveiligde documenten van Dit Apparaat

Print een ID beveiligde opdracht opgeslagen in het interne geheugen van dit apparaat.

 1. Log in op het apparaat met de gebruikersgegevens die u gebruikt op de computer.

  U kunt alle verificatiemethoden gebruiken (Gebruikersnaam/Wachtwoord, PIN, IC-kaart).

 2. Druk op [Print (Afdruk)] of (Afdruk).

 3. Druk op [ID Secure Print (ID Beveiligde Afdruk)].

  Alsu zich hebt aangemeld met beheerdersrechten, selecteer of de ID beveiligde opdrachten voor alle gebruikers moeten worden weergegeven.

  Als u [Yes (Yes)] selecteert, worden alle ID beveiligde opdrachten opgeslagen in het apparaat weergegeven.

  Als u [No (Nee)] selecteert, worden alleen uw eigen ID beveiligde opdrachten weergegeven.

 4. Wanneer ID beveiligde opdrachten worden weergegeven, drukt u op [Print (Afdrukken)] voor de gewenste opdracht. Om alle weergegeven ID beveiligde opdrachten af te drukken, druk op [All Print (Alles afdrukken)].

  Druk op [Delete (Verwijder)] om een geselecteerde ID beveiligde opdracht te verwijderen en druk op [All Delete (Alles Wissen)] om alle weergegeven ID beveiligde opdrachten te verwijderen.

  Wanneer u alle ID beveiligde opdrachten met beheerdersrechten kunt weergeven, kunt u de opdrachten verwijderen maar geen opdrachten afdrukken op dat scherm.