1. Registrace role
Zaregistrujte nějakou roli pro přiřazení uživateli. Vytvořte například roli názvu organizační jednotky nebo roli názvu úlohy a pro každou roli nastavte a zaregistrujte povolené operace (jako je tisk).
Zaregistrovat lze maximálně 100 rolí. Můžete také jednomu uživateli přiřadit více rolí.
Můžete nastavit, zda následující operace pro některou z rolí povolit nebo zakázat.
- Tisk z PC
Ve výchozím nastavení jsou registrovány dva typy rolí.
- .AdminRole:
Role správce zařízení. Je možno ji přiřadit běžným uživatelům. Uživatel s přiřazenou [.AdminRole (.AdminRole)] může působit jako správce zařízení a provádět [Administrator Login (Přihlášení správce)] na webové stránce. (Podmínkou však je, že je řízení přístupu povoleno a že se jedná o místního uživatele.)
Roli [.AdminRole (.AdminRole)] nelze odstranit ani upravit. - .DefaultRole:
Tato role se přidělí, pokud při registraci uživatele není uvedena žádná role.
[.DefaultRole (.DefaultRole)] nelze odstranit, ale lze upravit práva přístupu.
Otevřete webovou stránku tohoto zařízení.
Přihlaste se jako správce.
Klikněte na položku [Printer Settings (Nastavení tiskárny)].
Klikněte na tlačítko Menu (Nabídka) v pravém horním rohu a vyberte položku [User Management (Správa uživatelů)] - [User Management (Správa uživatelů)].
Klikněte na položku [Role (Role)].
Po zobrazení obrazovky Informace o roli zadejte požadované informace.
Název role: Zadejte libovolný název role. Nelze registrovat stejný [Role Name (Název role)]. Také nelze [Role Name (Název role)] vynechat.
Popis role: Zadejte popis této role.
Oprávnění: Pro každou operaci v této roli nastavte povolení/zákaz /vynucený zákaz. Nastavení vynuceného zákazu zakáže operace, povolené jinými rolemi.
Seznam místních uživatelů: Přidávání nebo odstraňování místních uživatelů, kteří mají tuto roli přiřazenu.
Seznam uživatelů Kerberos: Přidání uživatele Kerberos, na kterého se tato role vztahuje.

Klikněte na možnost [Submit (Odeslat)].
Na základě zkopírované konfigurace můžete registrované role kopírovat a přidávat role nové.
Po kliknutí na tlačítko [Copy (Kopírovat)] vpravo od názvu role se zobrazí informační obrazovka role, na které můžete změnit a zaregistrovat potřebné položky.
