Zrušení tisku

Chcete-li zrušit tisk tištěných dat nebo dat připravených k tisku, stiskněte krátce (na 2 sekundy nebo i méně) tlačítko «CANCEL».

  • Dobu, na kterou je nutné tlačítko stisknout, můžete změnit v položkách nabídky, v položce [Menus (Nabídky)] - [Admin Setup (Nastavení admin.)] - [Others Setup (Ostatní nastavení)] - [Job Cancel Setup (Nastavení zrušení úlohy)] - [Cancel Button Behavior (Zrušit chování tlačítka)].


Po stisku tlačítka «CANCEL», se zobrazí následující obrazovka.

Pro zrušení tisku vyberte možnost [Yes (Ano)] a stiskněte «OK».

Pro pokračování tisku vyberte možnost [No (Ne)] a stiskněte «OK».

Pokud během zobrazení této obrazovky není do do 3 minut provedena žádná operace, výzva zmizí a tisk bude pokračovat.


Zrušení tisku z počítače

Pokud jste z počítače do tiskárny omylem poslali velké množství dat, můžete tisk z počítače zrušit.


Pro Windows
  1. Otevřete nabídku [Devices and Printers (Zařízení a tiskárny)].

  2. Pravým tlačítkem myši klikněte na ikonu tiskárny a vyberte možnost [See what's printing (Zobrazit aktualní tiskové úlohy)].
  3. Vyberte název souboru, jehož tisk probíhá a který chcete odstranit z tiskových úloh.
  4. Stiskněte klávesu «Delete» na klávesnici.
  5. Zkontrolujte ovládací panel tohoto zařízení.
    Pokud se zobrazí „Processing (Zpracování)“ nebo „Data Present (Data přítomna)“, zrušte tisk na ovládacím panelu zařízení.


Pro macOS
  1. Z nabídky Apple vyberte možnost [System Preferences (Předvolby systému)].
  2. Klikněte na tlačítko [Printers & Scanners (Tiskárny a skenery)].
  3. Klikněte na ikonu tiskárny.
  4. Klikněte na možnost [Open the Print Queue (Otevřít tiskovou frontu)].
  5. Vyberte název souboru, jehož tisk probíhá a který chcete odstranit z tiskových úloh.
  6. Klikněte na [x].
  7. Zkontrolujte ovládací panel tohoto zařízení.
    Pokud se zobrazí „Processing (Zpracování)“ nebo „Data Present (Data přítomna)“, zrušte tisk na ovládacím panelu zařízení.