Korekce tiskové pozice zásobníku

U každého zásobníku můžete opravit startovní pozici na papíru ve svislém i vodorovném směru. Na ovládacím panelu nastavte objem korekce v krocích po 0,1 mm.

Možnosti [X Adjust (Nastavení X)] a [Y Adjust (Nastavení Y)] opravují jednostranný tisk a zadní stranu (ze zásobníku je podávána tisková strana) oboustranného tisku.

Možnosti [Duplex X Adjust (Nastavení duplex X:)] a [Duplex Y Adjust (Nastavení duplex Y:)] opravují čelní stranu (tisková strana je podávána z duplexní jednotky) oboustranného tisku.

  • Tučné šipky na obrázku indikují směr podávání papíru.
  • X označuje směr pohybu papíru ve svislém směru a Y směr pohybu papíru ve vodorovném směru.
  • Kliknutím na [+] ve směru X zvětšíte okraj ve svislém směru, kliknutím na [+] ve směru Y jej zvětšíte ve vodorovném směru.
  • V závislosti na provozních podmínkách (např. teplotu, vlhkost, typ papíru) může být nutná kalibrace.
  • Tato funkce slouží k opravě pozice, ale nezvýší přesnost startovní pozice tisku (± 2mm).
  • Když budete tisknout z jednotky rozšiřujícího zásobníku a startovní pozice se významně posune, přeinstalujte jednotku rozšiřujícího zásobníku.
  1. Zkontrolujte, zda se na displeji zobrazí „Ready To Print (Pripravena k tisku)“.

    • Pokud je zařízení v režimu šetření energie, obnovte režim stisknutím tlačítka «OK».
  2. Několikrát stiskněte tlačítko pro posouvání ▼ na ovládacím panelu a vyberte možnost [Menus (Nabídky)] a stiskněte tlačítko «OK».
  3. Několikrát stiskněte ▼ a vyberte možnost [User Setup (Uživatelské menu)], potom stiskněte tlačítko «OK».
  4. Několikrát stiskněte ▼ a vyberte položku [Print Adjust (Úprava tisku)], potom stiskněte tlačítko «OK».
  5. Zkontrolujte, zda je vybrána položka [Print Position Adjust (Nastavení pozice tisku)], a potom stiskněte tlačítko «OK».
  6. Stiskem ▲ nebo ▼ vyberte zásobník, jehož pozici chcete opravit, a potom stiskněte tlačítko «OK».
  7. Stiskem ▲ nebo ▼ vyberte položku, kterou chcete opravit.
  8. Stiskněte «OK».
  9. Pro volbu objemu korekce stiskněte ▲ nebo ▼ a stiskněte «OK». Zkontrolujte, zda je vlevo vedle vybraného nastavení zobrazen symbol [*].
  10. Pro návrat na pohotovostní obrazovku stiskněte «CANCEL».