Tisk se zašifrovanými tiskovými daty a nastaveným heslem (soukromý tisk)
Aby se při tisku soukromých úloh zamezilo zobrazování výsledků tisku osobních a důvěrných dokumentů ostatními, jsou tisková data šifrována a uložena do paměti zařízení s heslem, a jsou ověřována a tištěna z ovládacího panelu.
Protože jsou tisková data odesílána zašifrovaná, je možno předejít neoprávněnému přístupu k důvěrným informacím.
![]()
- Tato funkce není dostupná pro ovladač tiskárny PCL pro macOS.
- Pokud tisková data nelze z důvodu nedostatečné kapacity paměti uložit, zobrazí se zpráva označující, že je systém souborů plný, a tisk nebude proveden.
- Když je zařízení sdíleno na síti prostřednictvím tiskového serveru, nelze tuto funkci použít při tisku plakátu nebo brožury v ovladači tiskárny PCL pro Windows.
Pro použití této funkce zrušte zaškrtnutí políčka [Job Spool (Zařazování úloh)].
Nastavení šifrování/hesla na počítači a odeslání do tohoto zařízení
Pro ovladač tiskárny Windows PCL
- Otevřete soubor, který se bude tisknout.
- V nabídce [File (Soubor)] vyberte možnost [Print (Tisk)].
- Klikněte na [More settings (Další nastavení)].
- Vyberte kartu [Job Options (Volby úlohy)].
- Vyberte položku [Job Type (Typ úlohy)] - [Private Print (Soukromý tisk)].
- V položce [Password (Heslo)] nabídky [Job Type Option (Možnost typu úlohy)] zadejte jakékoli heslo.
- Klikněte na položku [OK (OK)].
- Podle potřeby specifikujte další nastavení a klikněte na [OK (OK)].
- Na obrazovce [Print (Tisk)] klikněte na [Print (Tisk)].
Do tohoto zařízení jsou odeslána jen tisková data s heslem, nastaveným pro šifrování, ale bez tisku.
Pro ovladač tiskárny Windows PS
- Otevřete soubor, který se bude tisknout.
- V nabídce [File (Soubor)] vyberte možnost [Print (Tisk)].
- Klikněte na [More settings (Další nastavení)].
- Vyberte kartu [Job Options (Volby úlohy)].
- Vyberte položku [Job Type (Typ úlohy)] - [Private Print (Soukromý tisk)].
- Zadejte heslo do pole [Password (Heslo)] nabídky [Job Type Option (Možnost typu úlohy)].
- Klikněte na položku [OK (OK)].
- Podle potřeby specifikujte další nastavení a klikněte na [OK (OK)].
- Na obrazovce [Print (Tisk)] klikněte na [Print (Tisk)].
Do tohoto zařízení jsou odeslána jen tisková data s heslem, nastaveným pro šifrování, ale bez tisku.
Pro ovladač tiskárny PS pro macOS
- Otevřete soubor, který se bude tisknout.
- V nabídce [File (Soubor)] vyberte možnost [Print (Tisk)].
- Vyberte položku [Printer Options (Volby tiskárny)] - [Secure Print (Secure Print)].
- Vyberte položku [Job Type (Typ úlohy)] - [Private Print (Soukromý tisk)].
- Heslo zadejte do pole [Job Password (Heslo úlohy)].
Podle potřeby specifikujte další nastavení a klikněte na tlačítko [Print (Tisk)].
Do tohoto zařízení jsou odeslána jen tisková data s heslem, nastaveným pro šifrování, ale bez tisku.
![]()
- Pokud se na obrazovce [Print (Tisk)] nezobrazí podrobná nastavení, klikněte na položku [Show Details (Zobrazit podrobnosti)] ve spodní části obrazovky.
Tisk dokumentu se šifrováním/nastaveným heslem z tohoto zařízení
Tisknout můžete zašifrovaná tisková data s heslem uloženým v paměti zařízení.
Zkontrolujte, zda se na displeji zobrazí „Ready To Print (Pripravena k tisku)“.

- Pokud je zařízení v režimu šetření energie, obnovte režim stisknutím tlačítka «OK».
- Několikrát stiskněte tlačítko pro posouvání ▼ na ovládacím panelu a vyberte možnost [Print (Tisk)], potom stiskněte tlačítko «OK».
- Stiskem ▼ vyberte položku [Private Print (Soukromý tisk)] a potom stiskněte tlačítko «OK».
- Když se zobrazí seznam uživatelů, vyberte uživatelské jméno svého počítače a potom stiskněte tlačítko «OK».
- Zadejte heslo, nastavené v počítači, a stiskněte «OK».
- Když se zobrazí seznam soukromých úloh, stiskem ▲ nebo ▼ vyberte data, která chcete vytisknout, a potom stiskněte tlačítko «OK».
Zkontrolujte, zda je vybrána položka [Execute (Provest)], a potom stiskněte tlačítko «OK».
Vyberte položku [Delete (Odstranit)] a potom stisknutím tlačítka «OK» odstraňte zadaná tisková data.
- Automaticky se tisková data uložená v paměti odstraní po jejich vytištění nebo pokud nebudou vytištěna po uplynutí zadané doby uchovávání. Výchozí tovární nastavení jsou 2 hodiny.
Chcete-li změnit dobu uchovávání, vyberte položku [Menus (Nabídky)] - [Admin Setup (Nastavení admin.)] - [Private Print Setup (Nastavení soukromého tisku)] - [Keep job for (Uchovat úlohu po dobu)]. - Dojde-li k chybě při odesílání dat, nebo pokud je zjištěno, že tisková data byla po odeslání z počítače změněna, budou tisková data automaticky odstraněna.
- Automaticky se tisková data uložená v paměti odstraní po jejich vytištění nebo pokud nebudou vytištěna po uplynutí zadané doby uchovávání. Výchozí tovární nastavení jsou 2 hodiny.
![]()
Když je na tomto zařízení položka [Menus (Nabídky)] - [Admin Setup (Nastavení admin.)] - [Others Setup (Ostatní nastavení)] - [Security Setup (Nastavení zabezpečení)] - [Access Control (Řízení přístupu)] nastavena na možnost [Enable (Povolit)], můžete, pokud je položka [Menus (Nabídky)] - [Admin Setup (Nastavení admin.)] - [Private Print Setup (Nastavení soukromého tisku)] - [Verify job password (Ověřte heslo úlohy)] nastavena na možnost [Off (Vypnuto)], vynechat zadání hesla.
Zadání hesla můžete vynechat tak, že v ovladači tiskárny zrušíte zaškrtnutí následujících položek.
Pro ovladač tiskárny PCL pro Windows: [Verify Password for Private Print (Potvrdit heslo pro soukromý tisk)] na kartě [Device Options (Volby zařízení)]
Pro ovladač tiskárny PS pro Windows: [Verify Password for Private Print (Ověřit heslo pro soukromý tisk)] na kartě [Device Setup (Nastavení zařízení)]
Pro macOS: [Verify Password for Private Print (Ověřit heslo pro soukromý tisk)] na kartě [Options (Volby)] položky [Options and Supplies (Možnosti a zásoby)] po vybrání tohoto zařízení v položce [System Preferences (Předvolby systému)] - [Printers & Scanners (Tiskárny a skenery)] z nabídky ApplePokud vynecháte zadání hesla, nemůžete v následujících případech tisknout soukromé úlohy.
Když je na tomto zařízení položka [Menus (Nabídky)] - [Admin Setup (Nastavení admin.)] - [Others Setup (Ostatní nastavení)] - [Security Setup (Nastaveni zabezpeceni)] - [Access Control (Řízení přístupu)] nastavena na možnost [Disable (Zakázat)]
Když je na tomto zařízení položka [Menus (Nabídky)] - [Admin Setup (Nastavení admin.)] - [Others Setup (Ostatní nastavení)] - [Security Setup (Nastavení zabezpečení)] - [Access Control (Řízení přístupu)] nastavena na možnost [Enable (Povolit)] a položka [Menus (Nabídky)] - [Admin Setup (Nastavení admin.)] - [Private Print Setup (Nastavení soukromého tisku)] - [Verify job password (Ověřte heslo úlohy)] je nastavena na možnost [On (Zapnuto)]
