1. Registrering af en rolle
Registrér en rolle, der skal tildeles til brugeren. Opret f.eks. et organisationsenhedsnavn eller opgavetitlerolle, og indstil og registrér de tilladte handlinger (såsom udskrivning) for hver rolle.
Der kan højst registreres 100 roller. Du kan også tildele flere roller til en enkelt bruger.
Du kan indstille til at tillade/forbyde følgende handlinger for en rolle.
- Udskrivning fra en pc
Som standard registreres to typer roller.
- .AdminRole:
Enhedsadministratorens rolle. Den kan tildeles til generelle brugere. En bruger, som er tildelt rollen [.AdminRole (.AdminRole)], kan fungere som en enhedsadministrator og udføre [Administrator Login (Administrator-login)] på websiden. (Betingelsen er dog, at adgangskontrol er aktiveret, og at det er en lokal bruger.)
[.AdminRole (.AdminRole)] kan ikke slettes eller redigeres. - .DefaultRole:
Dette er den rolle, der skal tildeles, hvis der ikke er angivet nogen rolle, når en bruger registreres.
[.DefaultRole (.DefaultRole)] kan ikke slettes, men adgangsrettighederne kan redigeres.
Åbn maskinens webside.
Log ind som en administrator.
Klik på [Printer Settings (Printerindstillinger)].
Klik på knappen Menu i øverste højre hjørne, og vælg derefter [User Management (Brugerhåndtering)] - [User Management (Brugerhåndtering)].
Klik på [Role (Rolle)].
Når skærmen med rolleoplysninger vises, skal du indtaste de påkrævede oplysninger.
Rollenavn: Indtast et hvilket som helst rollenavn. Du kan ikke registrere det samme [Role Name (Rollenavn)]. [Role Name (Rollenavn)] kan heller ikke udelades.
Rollebeskrivelse: Indtast en beskrivelse for rollen.
Tilladelse: Indstil tilladelse/forbud/tvangsforbud for hver handling i denne rolle. Indstilling af tvangsforbud forbyder handlinger, der er tilladt for andre roller.
Lokal brugerliste: Tilføj eller slet en lokal bruger, som denne rolle er tildelt.
Kerberos Brugerliste: Tilføj en Kerberos-bruger, som denne rolle gælder for.

Klik på [Submit (Send)].
Du kan kopiere registrerede roller og tilføje nye roller baseret på den kopierede konfiguration.
Når du klikker på [Copy (Kopier)] under rollenavnet, vises skærmbilledet med rolleoplysningerne. Her kan du ændre og registrere de nødvendige elementer.
