Udskrivning med krypterede udskrivningsdata og indstillet adgangskode (Privat udskrivning)
For at forhindre andre i at se udskrivningsresultaterne fra personlige og fortrolige dokumenter, når du udskriver private opgaver, krypteres og udskrives dataene med en adgangskode i maskinens hukommelse, og de godkendes og udskrives fra betjeningspanelet.
Da udskrivningsdataene sendes krypteret, kan uautoriseret adgang til fortrolige oplysninger forhindres.
![]()
- Denne funktion er ikke tilgængelig for macOS PCL-printerdriveren.
- Hvis udskrivningsdataene ikke kan gemmes på grund af utilstrækkelig kapacitet i hukommelsen, vises en meddelelse, der angiver, at filsystemet er fuldt, og at udskrivningen ikke udføres.
- Når denne maskine deles over et netværk via en printserver, kan denne funktion ikke bruges sammen med plakat- eller hæfteudskrivning i Windows PCL-printerdriveren.
For at bruge denne funktion skal du fjerne markeringen af [Job Spool (Opgavespooling)].
Indstil kryptering/adgangskode på din pc og send den til denne maskine
I Windows PCL-printerdriver
- Åbn den fil, der skal udskrives.
- Vælg [Print (Udskriv)] fra [File (Fil)] menuen.
- Klik på [More settings (Flere indstillinger)].
- Vælg fanen [Job Options (Opgaveindstillinger)].
- Vælg [Job Type (Opgavetype)] - [Private Print (Privat udskrift)].
- Indtast en adgangskode i [Password (Adgangskode)] under [Job Type Option (Opgavetypemulighed)].
- Klik på [OK (OK)].
- Angiv om nødvendigt andre indstillinger, og klik derefter på [OK (OK)].
- Klik på [Print (Udskriv)] på skærmen [Print (Udskriv)].
Kun udskrivningsdataene med en adgangskode, der er indstillet til kryptering, sendes til denne maskine, men uden at udskrive.
I Windows PS-printerdriver
- Åbn den fil, der skal udskrives.
- Vælg [Print (Udskriv)] fra [File (Fil)] menuen.
- Klik på [More settings (Flere indstillinger)].
- Vælg fanen [Job Options (Opgaveindstillinger)].
- Vælg [Job Type (Opgavetype)] - [Private Print (Privat udskrift)].
- Indtast adgangskoden i [Password (Adgangskode)] under [Job Type Option (Opgavetypemulighed)].
- Klik på [OK (OK)].
- Angiv om nødvendigt andre indstillinger, og klik derefter på [OK (OK)].
- Klik på [Print (Udskriv)] på skærmen [Print (Udskriv)].
Kun udskrivningsdataene med en adgangskode, der er indstillet til kryptering, sendes til denne maskine, men uden at udskrive.
I macOS PS-printerdriveren
- Åbn den fil, der skal udskrives.
- Vælg [Print (Udskriv)] fra [File (Fil)] menuen.
- Vælg [Printer Options (Printerindstillinger)] - [Secure Print (Sikker udskrivning)].
- Vælg [Job Type (Opgavetype)] - [Private Print (Privat udskrift)].
- Indtast adgangskoden i [Job Password (Opgaveadgangskode)].
Angiv om nødvendigt andre indstillinger, og klik derefter på [Print (Udskriv)].
Kun udskrivningsdataene med en adgangskode, der er indstillet til kryptering, sendes til denne maskine, men uden at udskrive.
![]()
- Hvis der ikke vises nogen detaljeindstillinger på skærmen [Print (Udskriv)], skal du klikke på [Show Details (Vis detaljer)] nederst på skærmen.
Udskrivning af et dokument med kryptering/adgangskode indstillet fra denne maskine
Du kan udskrive de krypterede udskrivningsdata med en adgangskode, der er gemt i maskinens hukommelse.
Kontroller, at "Ready To Print (Klar til udskrivning)" vises på skærmen.

- Når enheden er i energisparefunktion, skal du trykke på «OK» for at lukke.
- Tryk på rulleknappen ▼ på betjeningspanelet flere gange for at vælge [Print (Udskriv)], og tryk derefter på «OK».
- Tryk på ▼ for at vælge [Private Print (Privat udskrift)], og tryk derefter på «OK».
- Når brugerlisten vises, skal du vælge brugernavnet på din pc og tryk derefter på «OK».
- Indtast den adgangskode, der er indstillet på pc'en, og tryk på «OK».
- Når en liste over private job vises, skal du trykke på ▲ eller ▼ for at vælge de data, der skal udskrives, og tryk derefter på «OK».
Kontroller, at [Execute (Udfør)] er valgt, og tryk derefter på «OK».
Vælg [Delete (Slet)], og tryk derefter på «OK» for at slette de specificerede udskriftsdata.
- De printdata, der er gemt i hukommelsen, slettes automatisk, når printdataene er blevet printet eller ikke er blevet printet efter den angivne opbevaringsperiode. Standardindstillingen fra fabrikken er 2 timer.
For at ændre opbevaringsperioden skal du vælge [Menus (Menuer)] - [Admin Setup (Admin-opsætning)] - [Private Print Setup (Opsætning af Privat udskrift)] - [Keep job for (Gem job)]. - Hvis der opstår en fejl ved afsendelse af data, eller hvis det registreres, at udskrivningsdataene er ændret, siden de blev sendt fra pc'en, slettes udskrivningsdataene automatisk.
- De printdata, der er gemt i hukommelsen, slettes automatisk, når printdataene er blevet printet eller ikke er blevet printet efter den angivne opbevaringsperiode. Standardindstillingen fra fabrikken er 2 timer.
![]()
Når [Menus (Menuer)] - [Admin Setup (Admin-opsætning)] - [Others Setup (Andre indstillinger)] - [Security Setup (Sikkerhedsopsætning)] - [Access Control (Adgangskontrol)] er indstillet til [Enable (Aktivér)] på denne maskine, kan du springe indtastning af adgangskoden over, hvis [Menus (Menuer)] - [Admin Setup (Admin-opsætning)] - [Private Print Setup (Opsætning af privat udskrift)] - [Verify job password (Godk.opg.adgan.)] er indstillet til [Off (Fra)].
Du kan springe indtastningen af adgangskoden over ved at fjerne markeringen af følgende punkter i printerdriveren.
For Windows PCL-printerdriveren: [Verify Password for Private Print (Bekræft adgangskode for privat udskrift)] under fanen [Device Options (Enhedsindstillinger)]
For Windows PS-printerdriveren: [Verify Password for Private Print (Bekræft adgangskode for privat udskrift)] under fanen [Device Setup (Enhedsopsætning)]
I macOS: [Verify Password for Private Print (Bekræft adgangskode for privat udskrift)] under fanen [Options (Indstillinger)] for [Options and Supplies (Indstillinger og forbrugsstoffer)], efter at denne maskine er valgt fra [System Preferences (Systemindstillinger)] - [Printers & Scanners (Printere og Scannere)] i Apple-menuenDu kan ikke udskrive private jobs i følgende tilfælde, hvis du ikke indtaster adgangskoden.
Når [Menus (Menuer)] - [Admin Setup (Admin-opsætning)] - [Others Setup (Andre indstillinger)] - [Security Setup (Sikkerhedsopsætning)] - [Access Control (Adgangskontrol)] er indstillet til [Disable (Deaktivér)] på denne maskine
Når [Menus (Menuer)] - [Admin Setup (Admin-opsætning)] - [Others Setup (Andre indstillinger)] - [Security Setup (Sikkerhedsopsætning)] - [Access Control (Adgangskontrol)] er indstillet til [Enable (Aktivér)] på denne maskine, og [Menus (Menuer)] - [Admin Setup (Admin-opsætning)] - [Private Print Setup (Opsætning af Privat udskrift)] - [Verify job password (Godk.opg.adgan.)] er indstillet til [On (Til)]
