Veelgebruikte documenten afdrukken zonder gebruik te maken van een computer
Door veelgebruikte documenten in het apparaat op te slaan, kunt u ze rechtstreeks vanaf het bedieningspaneel afdrukken zonder gebruik te maken van een computer.
![]()
- Deze functie is niet beschikbaar voor het macOS PCL-printerstuurprogramma.
- Als de afdrukgegevens omwille van onvoldoende geheugencapaciteit niet kunnen worden opgeslagen, wordt een bericht weergegeven dat het bestandssysteem vol is en dat het afdrukken niet zal worden uitgevoerd.
Documenten opslaan
Voor het Windows PCL-printerstuurprogramma
- Open het af te drukken bestand.
- Selecteer [Print (Afdrukken)] in het [File (Bestand)]-menu.
- Klik op [More settings (Meer instellingen)].
- Selecteer het tabblad [Job Options (Taakopties)].
- Selecteer [Shared Print (Gedeeld afdrukken)] in [Job Type (Taaktype)].
- Klik op [Job Type Option (Taaktype-optie)].
- Voer de naam van de afdrukgegevens in [Job Name (Taaknaam)] in.
Indien u [Input job type option when printing (Voer de optie taaktype in bij het afdrukken)] aanvinkt, verschijnt een venster dat naar de naam van de afdrukgegevens vraagt wanneer de afdrukgegevens naar dit apparaat worden verzonden. - Klik op [OK (OK)].
- Stel indien nodig overige afdrukinstellingen in.
De afdrukgegevens worden naar dit apparaat verzonden, maar nog niet afgedrukt.
Voor het Windows PS-printerstuurprogramma
- Open het af te drukken bestand.
- Selecteer [Print (Afdrukken)] in het [File (Bestand)]-menu.
- Klik op [More settings (Meer instellingen)].
- Selecteer het tabblad [Job Options (Taakopties)].
- Selecteer [Shared Print (Gedeeld afdrukken)] in [Job Type (Taaktype)].
- Klik op [Job Type Option (Taaktype-optie)].
- Voer de naam van de afdrukgegevens in [Job Name (Taaknaam)] in.
Indien u [Input job type option when printing (Voer de optie taaktype in bij het afdrukken)] aanvinkt, verschijnt een venster dat naar de naam van de afdrukgegevens vraagt wanneer de afdrukgegevens naar dit apparaat worden verzonden. - Klik op [OK (OK)].
- Stel indien nodig overige afdrukinstellingen in.
De afdrukgegevens worden naar dit apparaat verzonden, maar nog niet afgedrukt.
Voor de PS-printerstuurprogramma voor macOS
- Open het af te drukken bestand.
- Selecteer [Print (Afdrukken)] in het [File (Bestand)]-menu.
- Selecteer [Printer Options (Printeropties)] - [Secure Print (Beveiligd afdrukken)].
- Selecteer [Shared Print (Gedeeld afdrukken)] in [Job Type (Taaktype)].
Geef indien nodig overige instellingen op en klik op [Print (Afdrukken)].
De afdrukgegevens worden naar dit apparaat verzonden, maar nog niet afgedrukt.
![]()
- Als er geen detailinstellingen worden weergegeven in het scherm [Print (Afdrukken)], klik op [Show details (Details weergeven)] onderaan het scherm.
Het opgeslagen document afdrukken
Controleer of "Ready To Print (Klaar voor afdruk)" op het scherm verschijnt.

- Als het apparaat de energiebesparingsmodus heeft geactiveerd, drukt u op «OK» om het apparaat te herstellen.
- Druk meerdere keren op de knop ▼ op het bedieningspaneel om [Print (Afdrukken)] te selecteren en druk vervolgens op «OK».
- Druk ▼ om [Shared Print (Gedeelte afdrukken)] te selecteren en druk vervolgens op «OK».
- Wanneer een lijst met gedeelde afdrukgegevens verschijnt, drukt u op ▲ of ▼ om de gedeelde afdrukgegevens te selecteren die u wilt afdrukken en drukt u vervolgens op «OK».
- Om alle gedeelde afdrukgegevens af te drukken, selecteert u [Print All (Alles afdrukken)] en drukt u vervolgens op «OK».
- Selecteer [Delete All (Alles verwijderen)] en druk op «OK» om alle weergegeven gedeelde afdrukgegevens te verwijderen.
- Controleer of [Print (Afdrukken)] is geselecteerd en druk op «OK».
Selecteer [Delete (Verwijderen)] en druk op «OK» om de afdrukgegevens te verwijderen. - Voer het aantal kopieën in en druk vervolgens op «OK».
