Sarf Malzemelerini Değiştirme Esnasında Dikkat Edilecekler

Değiştirme esnasında aşağıdaki hususlara dikkat edin.

Toneri veya toner kartuşunu ateşe atmayın. Toner sıçrar ve yanıklara neden olabilir.

Toner kartuşunu yanan ateşe maruz kalacağı bir konumda saklamayın. Toner ateş alabilir ve yangına ya da yanmalara neden olabilir.

Dökülen toneri elektrikli süpürge ile temizlemeyin. Dökülen tonerin elektrikli süpürge ile temizlenmesi elektrik kontağından ya da diğer nedenlerle çıkan kıvılcımlar nedeniyle alev alma riskini doğurur. Eğer toner zemine ya da başka bir yere dökülürse, ıslak bir bez parçası ile silin.

Makine içindeki bazı parçalar çok ısınır. "DİKKAT SICAK" etiketinin yanındaki bölgelere dokunmayın. Yanıklara yol açabilir.

Toner kartuşunu çocukların ulaşmayacakları yerlerde saklayın. Çocuğun toneri kazayla yutması durumunda hemen tıbbi yardım alın.

Toneri içinize çekerseniz ağzınızı bol miktarda su ile gargaralayın ve temiz havalı bir yere gidin. Gerekiyorsa tıbbi yardım alın.

Tonerin ellerinize ya da cildinizin başka bir bölgesine bulaşması halinde sabun ve su ile güzelce yıkayın.

Toner gözlerinize kaçarsa, gözlerinizi hemen bol miktarda suyla yıkayın. Gerekiyorsa tıbbi yardım alın.

Toneri yutmanız halinde tükürün. Gerekiyorsa tıbbi yardım alın.

Kağıt sıkışması durumunda ya da toner kartuşunu değiştirirken tonerin elbiselerinize ya da ellerinize bulaşmamasına dikkat edin. Kıyafetinize toner dökülürse soğuk suyla iyice yıkayın. Sıcak suyla ya da diğer yöntemlerle yıkanması halinde toner ısınırsa kumaşı lekeler ve lekenin çıkması mümkün değildir.

Resim dramını veya toner kartuşunu sökmeyin. Saçılan toneri soluyabilirsiniz veya toner ellerinize ve kıyafetlerinize bulaşarak kirletebilir.

Tonerin dökülmemesi konusunda dikkatli davranarak kullanılmış toner kartuşlarını bir poşet içinde saklayın.

Not

  • Ürünlerden en iyi performansı almak için hakiki Oki Data ürünlerini kullanın.

  • Garanti ya da bakım sözleşmesine bakılmaksızın, hakiki Oki Data ürünlerinin kullanılmamasından kaynaklanan problemlerin çözümü için verilen hizmetlerden ücret alınmıştır. (Hakiki olmayan sarf malzemelerinin kullanımı her zaman sorun yaratmasa da bu ürünleri kullanırken özellikle özen gösterin.)