Nástroj pro korekci hodnot gama PS

Můžete nastavit hustotu půltónů barev CMYK tištěných na tiskárně. Tuto funkci použijte, jsou-li barvy fotografie nebo grafiky příliš tmavé.

Poznámka

  • Tato funkce nemusí být k dispozici pro ovladač tiskárny PS.

  • V systému Windows nemusí být po registraci názvu nastavení polotónů v nabídce [Vlastní nastavení gama] na kartě [Barva] ovladače tiskárny zobrazena nabídka [Nastavení gama] nebo její obsah. V takovém případě restartujte počítač.

  • Použití úpravy polotónu může způsobit zpomalení tisku. Chcete-li upřednostnit rychlost, na kartě [Color (Barva)] zrušte zaškrtnutí políčka [Gamma Adjuster (Nastavení gama)] pro ovladač tisku systému Windows, nebo vyberte možnost [None (Žádné)] pro [Custom Gamma (Vlastní nastavení gama)] na kartě [Quality2 (Quality2)] na panelu [Print Options (Možnosti tisku)] pro ovladač tiskárny systému Mac OS X.

  • Aplikace, které byly spuštěny před registrací [Názvu křivky gama], je nutno před tiskem restartovat.

  • Některé aplikace vám umožňují při tisku zadávat kompenzaci tónových hodnot a nastavení polotónů, nebo mají funkci, která takové nastavení v souboru EPS zahrnuje. Chcete-li používat tyto funkce, poskytované aplikací, na kartě [Color (Barva)] zrušte zaškrtnutí políčka [Gamma Adjuster (Nastavení gama)] pro ovladač tisku systému Windows, nebo vyberte možnost [None (Žádné)] pro [Custom Gamma (Vlastní nastavení gama)] na kartě [Quality2 (Quality2)] na panelu [Print Options (Možnosti tisku)] pro ovladač tiskárny systému Mac OS X.

  • Seznam "Vyberte tiskárnu" Nastavení gama PS zobrazí názvy modelů. Pokud ve složce [Tiskárna a zařízení] existuje více než jedna tiskárna téhož modelu, registrovaný [Název křivky gama] se použije pro všechny stejné modely tiskárny.