De tonercartridge vervangen

In deze sectie wordt beschreven hoe u kunt weten wanneer een tonercartridge vervangen moet worden.

Wanneer het bericht "Toner [KLEUR] bijna op" ("[KLEUR]" geeft C (cyaan), M (magenta), Y (geel) of K (zwart) aan) verschijnt op het scherm, leg dan een vervangende tonercartridge klaar.

Wanneer "Toner [KLEUR] leeg" verschijnt en het afdrukken wordt stopgezet, vervang de tonercartridge dan.

Memo

Zelfs als de tonercartridges voor cyaan (blauw), magenta (rood) of geel leeg zijn, kunt u nog afdrukken in zwartwit door [Monochroom] of [Grijsschaal] te selecteren. Vervang de tonercartridge echter snel wanneer deze leeg is. Als u dat niet doet, kan de afbeeldingsdrum beschadigd raken.

Opmerking

  • Zorg dat u een nieuwe tonercartridge bij de hand hebt, aangezien de afdrukkwaliteit afneemt na meer dan één jaar sinds het verbreken van de verzegeling.

  • Als u de tonercartridge/afbeeldingsdrum vervangt terwijl deze wordt gebruikt, zal de hoeveelheid gebruikte toner niet normaal worden geteld.

  • Bij het openen en sluiten van de uitvoerlade nadat het bericht "Kleurtoner leeg" getoond is, kunt u nog afdrukken. Daarna kunt u niet verder afdrukken. Vervang de tonercartridge. Als u dat niet doet, kan de afbeeldingsdrum beschadigd raken.

  • Mogelijk morst u tonerpoeder wanneer u een tonercartridge verwijdert voordat de toner op is.