Ondersteuning

Problemen identificeren met de afdrukkwaliteit van uw kleurenprinter/MFP

In dit artikel wordt het gebruik beschreven van het hulpprogramma OKI CMYK Downloader, waarmee testpagina's in cyaan, magenta, geel en zwart worden afgedrukt op de printer/MFP om de oorzaak van de problemen met de afdrukkwaliteit te helpen achterhalen.

Vereisten:

• OKI CMYK Downloader
  • Pc met Windows XP of hoger
  • OKI kleurenprinter of MFP
Het volgende venster wordt weergegeven. Klik op Uitpakken om de bestanden uit te pakken in de map 'C:\Oki CMYK test page downloader utility'.

2) Start het programma

Ga op uw computer naar 'C:\Oki CMYK test page downloader utility' en dubbelklik op het programma OKI CMYK Downloader (zoals rood omcirkeld weergegeven in de onderstaande schermafbeelding)
Wanneer het volgende verschijnt als uw printer is aangesloten via een USB-kabel, klikt u gewoon op 'Verbinding maken'. Als de printer zich in uw netwerk bevindt, selecteert u 'TCP/IP (Discovery)' en klikt u op 'Verbinding maken':
Wanneer het volgende verschijnt, klikt u op 'OK'.
Wanneer het volgende verschijnt, gebruikt u onder 'Testbestand' de keuzerondjes om aan te geven hoeveel pagina's u wilt afdrukken. Met 'Alles' worden pagina's afgedrukt in cyaan, magenta, geel en zwart. Als u 'C' opgeeft, wordt slechts één pagina in cyaan afgedrukt, met 'M' één pagina in magenta, enzovoort.

Klik vervolgens eenmaal om uw printer te selecteren in de weergegeven lijst en klik op 'Downloaden'.
Vervolgens drukt het hulpprogramma het aangevraagde testbestand op uw apparaat af.