OKI-oplossingen voor de marketingafdeling


Kantoor - Marketing

De snelle ontwikkeling van de technologie in de afgelopen jaren heeft de rol van de marketingafdeling aanzienlijk veranderd. 


De digitale marketing is behoorlijk gegroeid en is een kernonderdeel geworden van het klantenwervings- en -bindingsproces.  


Als gevolg daarvan hebben bedrijven de flexibiliteit nodig om fysieke en elektronische workflows te integreren en om snel en efficiënt in-house campagnes en ondersteunend materiaal te ontwikkelen. Geavanceerd scannen, gegevens vastleggen en CRM-integratie zijn ook essentiële functies voor het personaliseren van het marketingmateriaal, het ondersteunen van het lead-beheer en het maximaliseren van de omzet.

Belangrijke uitdagingen

  • Marketingcampagnes moeten indruk maken, opvallen en gepersonaliseerd zijn om de aandacht te trekken van doelmarkten, terwijl budgettaire beperkingen het lastig maken om in-house creatieve ontwerpen te produceren
  • Verkoopteams, filialen en andere afdelingen hebben snelle toegang tot up-to-date marketingmaterialen nodig vanaf elke locatie
  • Marktonderzoek en materialen voor evenementen moeten up-to-date zijn en de individuele wensen van de klant weerspiegelen, maar kan tijdrovend zijn om deze gedetailleerde informatie te genereren en verwerken
  • Zakelijk briefpapier en marketingmaterialen zijn duur om te maken en bij te werken wanneer ze buiten de organisatie worden gedrukt, en er zijn maar weinig printers die de mogelijkheid bieden om indrukwekkende ontwerpen op gekleurde media te maken of met de juiste pantone-kleuren te werken

Hoe kan OKI uw bedrijf helpen?

Overstappen op in-house afdrukken om gepersonaliseerde materialen te maken en de merkbekendheid te vergroten

Met de nieuwste OKI-printers kan in-house kosteneffectief hoogwaardig marketingmateriaal voor merken worden gemaakt, waardoor het mogelijk is om kleinere oplagen af te drukken, maatwerkopdrachten uit te voeren en on-demand af te drukken.


Ontwerpen kunnen worden getest en ontwikkeld in kleine proefdrukcycli, terwijl aanpasbare en gepersonaliseerde campagnes samen met slimme elektronische gegevensvastlegging en geïntegreerde documentworkflows de responspercentages verbeteren en het verkoopproces ondersteunen. 


Organisaties met meerdere vestigingen besparen met on-demand afdrukken op de distributiekosten omdat materialen niet van de ene naar de andere vestiging hoeven te worden vervoerd.

Ga voor snelle, bedrijfsbrede toegang tot goedgekeurd promotiemateriaal met on-demand afdrukken

Om ervoor te zorgen dat in klantgerichte materialen de juiste merkprofilering en boodschap worden gebruikt, worden marketingmaterialen vaak in-house geproduceerd door centrale marketingteams of creatieve bureaus. 


Door bestanden op een centrale server of in de cloud op te slaan en te indexeren, hebben filialen en verkoopmedewerkers snel toegang tot up-to-date content vanuit elke locatie en kunnen ze die content on-demand afdrukken. 


Met de mogelijkheid om variabele gegevens af te drukken kunnen afbeeldingen worden gecombineerd met gepersonaliseerde gegevens van klanten en potentiële klanten, zodat marketingteams relevant en extra aansprekend verkoop- en promotiemateriaal kunnen maken.

Materialen personaliseren en tijd besparen met elektronische formulieren en evenementregistratie

Bedrijfsevenementen bieden uitstekende kansen voor het verzamelen van informatie over wensen en voorkeuren. 


Voor marketingteams en deelnemers kan het invullen van formulieren en het verwerken van gegevens echter zeer tijdrovend zijn. 


Zelfregistratieformulieren voor evenementen en andere online formulieren zijn eenvoudig in te vullen op een tablet en voegen op elektronische wijze gegevens toe aan workflows, zodat u tijd en materiaal bespaart. 


Omdat het mogelijk is om flexibel rechtstreeks af te drukken vanaf MFP’s van OKI, is het ook eenvoudig om een gepersonaliseerde, up-to-date agenda te maken.

Voeg impact toe met slimme ontwerpsoftware en creëer innovatieve afdrukken met wit en clear gloss

Met software en hulpprogramma’s voor industrieel ontwerp is het mogelijk om snel en eenvoudig tekst en afbeeldingen te bewerken en gepersonaliseerde materialen af te drukken, variërend van zakelijk briefpapier tot barcodes en folders, waardoor u ontwerp- en drukkosten uitspaart. 


Dankzij de digitale high-definition LED-kleurentechnologie en innovatieve witte toner en clear gloss, is het mogelijk om in-house indrukwekkende en opvallende ontwerpen te maken op gekleurde media van maximaal 360 g/m², terwijl geavanceerd kleurbeheer ervoor zorgt dat de afgedrukte kleuren exact overeenkomen met de pantone-bedrijfskleuren. 


Voltooide ontwerpen kunnen on-demand worden afgedrukt op OKI-printers binnen de hele organisatie, waardoor de distributiekosten lager zijn.

Uw voordelen in één oogopslag

  • Kosteneffectieve ondersteuning van het on-demand afdrukken, ontwikkeling van gepersonaliseerde marketing- en promotionele materialen en minimalisatie van de distributiekosten door over te stappen op in-house afdrukken
  • Tijdsbesparing voor marketingteams, klanten en deelnemers aan evenementen met elektronische formulieren op handheld tablets, de mogelijkheid om up-to-date gepersonaliseerde agenda’s aan te maken en af te drukken
  • Ontwikkeling van gepersonaliseerd briefpapier en marketingmateriaal op maat dankzij compatibiliteit met toonaangevende ontwerp- en softwarepakketten
  • Creatieve, indrukwekkende ontwerpen komen in-house tot leven met witte toner en afdrukken in high-definition kleur op een scala aan media

Om advies vragen

Als u meer informatie wilt of een afspraak wilt maken met een van onze deskundigen, kunt u gerust contact met ons opnemen.

Volg OKI Europe via sociale media

Facebook linkedin twitter youtube instagram

©1995-2021 Oki Europe Ltd.