Ons merk

Onze innovaties


Toonaangevende technologische innovaties

OKI heeft in de afgelopen 30 jaar tal van nieuwe innovatieve producten in de EMEA-regio ontwikkeld. 
 
Vanaf de eerste LED-printers in 1989 heeft het bedrijf voortdurend grenzen verlegd, zoals bij de introductie van ’s werelds eerste multifunctionele A4 kleurenprinter in 2005 en ’s werelds eerste digitale LED-printers met witte toner in 2012. 
 
Een jaar later bereikten we nog een mijlpaal in de industrie met de onthulling van de ES9541 - ’s werelds eerste digitale A3 LED-printer met 5 kleuren.
 
Bij het digitaal afdrukken in kleur op A4 doorbreekt OKI met zijn baanbrekende printerinnovatie de laatste barrières voor creativiteit en design, want het is nu mogelijk om eenvoudig en kosteneffectief af te drukken in elke gewenste kleur, inclusief wit.
 
De geschiedenis van OKI in EMEA is er een van onophoudelijke innovatie en baanbrekende technologie, waarbij altijd het behalen van maximaal voordeel voor de klant voorop staat.  
 
En de kern van onze innovaties wordt gevormd door OKI’s pionierswerk op het gebied van LED-technologie.

Wat is LED

LED (light-emitting diode) is een type halfgeleiderelement dat licht afgeeft en in de laatste drie decennia door OKI in printers is gebruikt.


Toch lijkt het nu pas ‘ontdekt’ te worden door een aantal toonaangevende industrieën zoals bij het ontwerpen en produceren van auto’s, laptops en eigentijdse verlichting. 


Voor fabrikanten in deze sectoren is LED inmiddels terecht erkend als een zeer innovatieve technologie, waardoor zij en hun klanten beter kunnen presteren op gebieden zoals kostenbeheersing, kwaliteit en milieu.


OKI lanceerde de eerste generatie digitale LED-printers al in 1989 en heeft de technologie steeds verder verfijnd en verbeterd, waardoor het bedrijf voorloper blijft in de ontwikkeling van LED-technologie.

Welke voordelen biedt LED?

Naast de betere prestaties van de LED-technologie lijdt het geen twijfel dat het een geloofwaardig, algemeen alternatief is geworden voor op laser gebaseerde technologieën dankzij het vermogen om aan de ongekende vraag naar oplossingen te voldoen die aantoonbaar rendement op investeringen kunnen bieden in economisch moeilijke tijden.
 
Dit komt vooral tot uiting bij het mkb (midden- en kleinbedrijf), waar bedrijven willen kunnen concurreren met grotere concurrenten met grotere budgetten in steeds agressievere markten.
 
Een in het oog springend kenmerk van LED-printers is dat ze razendsnel hoogwaardige afdrukken kunnen maken in een eenvoudige structuur, wat eenvoudigweg niet mogelijk is met laserprinters.
 
Laserprinters hebben één laserstraal als lichtbron die wordt opgedeeld door spiegels om licht te verzenden naar de image drum, waardoor de interne structuur complex is en de printer zelf vaak ook groot is. 
 
In vergelijking daarmee verzenden LED-printers licht rechtstreeks naar de image drum, zodat ze kunnen worden ontworpen zonder spiegels en de afstand tot de image drum korter kan zijn, waardoor het formaat van de printer compacter wordt. 
 
Bovendien vereenvoudigt de eenvoudige interne structuur het onderhoud.

Bekijk de videopresentatie van OKI’s digitale LED-printertechnologie van de 3e generatie >

Constructie van de LED-printkoppen

Constructie van de LED-printkoppen

LED-printkoppen bevatten meerdere LED’s die in een rechte lijn zijn geplaatst en die worden in- en uitgeschakeld, afhankelijk van het afdruksignaal.


OKI heeft een apparaat ontwikkeld (epifilm-LED-array) dat de LED’s integreert met de printplaat die ze aanstuurt, door middel van EFB-technologie (EpiFilm Bonding), en dit apparaat wordt gebruikt in onze LED-printkoppen.


OKI’s LED-printkoppen zijn opgebouwd uit een COB (chip op printplaat) die bestaat uit meerdere epifilm-LED-arrays die op een printplaat zijn gemonteerd voor de verschillende afdrukbreedtes (A4, A3, etc.) en een staaflensarray die beelden op de image drum produceert met het licht dat wordt uitgestraald door de LED’s.


Een 600 dpi (dots per inch) A4-formaat printkop heeft bijvoorbeeld 4.992 dot-LED’s die in een rechte lijn zijn geplaatst en die elk afzonderlijk licht uitstralen en weer uitgaan afhankelijk van de afdrukgegevens, om het latente beeld op de image drum te schrijven.

Wat is Epifilm-hechtingstechnologie?

Met deze technologie wordt een dunne laag halfgeleidermateriaal op ander materiaal vastgehecht door toepassing van de door OKI ontwikkelde nano-fabricagetechnologie waarmee de materialen aan elkaar worden gehecht met intermoleculaire kracht bij kamertemperatuur in plaats van met lijm.


Met deze technologie is een nieuw apparaat gemaakt waarin de LED's en de printplaat zijn geïntegreerd en dit apparaat is voor het eerst in de wereld in massa geproduceerd. Dit heeft het vervolgens weer mogelijk gemaakt om compacte en uiterst productieve LED-printkoppen op de markt te brengen.

Epifilm-hechtingstechnologie

Belangrijke innovaties op basis van digitale LED-technologie

High Definition Colour

De LED-technologie maakt de opmerkelijke high-definition kleuren van OKI mogelijk.
 
Dankzij de high-definition kleuren zijn met gemak uitstekende resultaten te bereiken met OKI’s unieke collectie marktbepalende hardware- en softwaretechnologieën. 
 
De high-definition kleur bestaat uit vier elementen. Naast de baanbrekende LED-printkop zorgt microfijne HD-toner voor documenten die scherper, helderder en glanzender zijn dan alternatieven, zelfs op gewoon kantoorpapier.

Ongekende mediaflexibiliteit

Deze twee technologieën worden gebruikt in combinatie met de single-pass vlakke papierbaan, wat een uitmuntende afdruksnelheid en ongeëvenaarde mogelijkheden voor mediaverwerking biedt, van zware kaarten tot lange banners van maximaal 1,2 m lang. 
 
Tot slot controleert een geïmplementeerd printercontrolesysteem voortdurend de uitlijning, registratie en kleurbalans, wat afdrukken niet alleen heel eenvoudig maakt, maar ook uitstekende afdrukken in high-definition kleur garandeert. 

Afdrukken in wit

Dankzij OKI’s baanbrekende digitale LED-technologie is naast afdrukken in high-definition kleur ook in-house afdrukken met witte toner mogelijk op een breed scala aan media.  


Voorheen was afdrukken in wit een dure, tijdrovende taak die vaak door grotere drukkerijen werd uitgevoerd. OKI’s innovatieve witte toner doorbreekt de laatste barrière voor creativiteit echter en stelt grafische bedrijven in staat om eenvoudig en kosteneffectief in elke kleur, inclusief wit, af te drukken op een scala aan media. 

Afdrukken in CMYK + 1

Onlangs, en opnieuw dankzij onze unieke digitale LED-afdruktechnologie, heeft OKI grafisch afdrukken een stap verder gebracht met de introductie van de bekroonde ES9541/Pro 9541 – de eerste in zijn soort voor on-demand afdrukken in het volledige scala aan proceskleuren met de toevoeging van een vijfde steunkleur in wit of clear gloss.
 
Als echte doorbraak in de afdruktechnologie voor de creatieve en grafische sector maakt de ES9541/Pro 9541 in-house afdrukken op een breed scala aan media mogelijk, met een nieuwe levendigheid van kleuren, en de optie voor het afdrukken van wit of een clear gloss-afwerking, een proces dat voorheen alleen kon worden gerealiseerd met kostbare digitale of lithografische afdrukapparatuur. 

Volg OKI Europe via sociale media

Facebook linkedin twitter youtube

©1995-2019 Oki Europe Ltd.