Kantoormedewerkers helpen om weer aan de slag te gaan na de lockdown

Na de lockdown, die voor velen lang heeft geduurd, mogen kantoormedewerkers geleidelijk terugkeren naar hun werkplek. Aangezien veel medewerkers gedwongen thuiswerkten tijdens de lockdown, moesten velen van hen zich aanpassen aan een nieuwe manier van werken. De terugkeer naar kantoor vergt echter ook de nodige aanpassingen. Het zal enige tijd duren voordat het kantoorleven weer net zo normaal is als vóór de uitbraak van de COVID-19-pandemie.
 
Bij het 'nieuwe normaal' op kantoor horen belangrijke maatregelen om de verspreiding van COVID-19 tegen te gaan en zo de gezondheid van zowel het personeel als bezoekers te waarborgen. Dit betekent waarschijnlijk dat de medewerkers verschillende werktijden hebben en dat verschillende teams of afdelingen of van thuis of op kantoor werken. Verder zal er per kantoorgebouw maar een beperkt aantal medewerkers worden toegelaten, zodat ze voldoende afstand kunnen houden.
 
Er zijn echter nog meer maatregelen die zowel werkgevers als werknemers moeten treffen om zichzelf en anderen te beschermen. Het is van groot belang om duidelijk te communiceren over veiligheidsrichtlijnen. Hierdoor zijn medewerkers zich meer bewust van hun eigen verantwoordelijkheid om een veilige afstand te bewaren en de vereiste hygiëneprocedures op te volgen.

Een veilige werkplek creëren

Het plaatsen van verschillende soorten borden is belangrijk om de inrichting van de kantoorruimte geschikt te maken voor het leven na de lockdown. Dit omvat bewegwijzering en vloerstickers, waarmee mensen door gebouwen en gemeenschappelijke ruimten worden geleid. Er moeten ook borden worden geplaatst om aan te geven hoeveel mensen er maximaal in de lift mogen en om te vragen zo veel mogelijk de trap te gebruiken.
 
Verder zijn er borden nodig in gemeenschappelijke ruimten, zoals spreekkamers, vergaderruimten, keukens en toiletten. De borden geven aan hoeveel mensen zich in de ruimte mogen bevinden en ze wijzen erop dat er extra vaak wordt schoongemaakt. 
 
Het belangrijkste is dat medewerkers er bij elke gelegenheid aan worden herinnerd om afstand te houden, hun handen te wassen, desinfecterende handgel te gebruiken en waar nodig een mondkapje te dragen. Dit kan worden gerealiseerd met strategisch geplaatste borden en vloerstickers die aangeven waar mensen kunnen zitten en staan. 
 
Er kunnen ook posters en bijgewerkte personeelshandboeken worden uitgedeeld om duidelijk te maken welke nieuwe en tijdelijke richtlijnen er gelden op de werkplek met betrekking tot de pandemie. Wellicht zijn er personeelsleden die zich zorgen maken over de terugkeer naar kantoor. Zij kunnen worden gerustgesteld door middel van borden met uitleg over de uitgevoerde risicoanalyses en de maatregelen die zijn genomen om het kantoor veilig te maken. 

On-demand borden voor veiligheid

Verschillende formaten en formats kunnen on-demand worden afgedrukt, waardoor bedrijven in staat zijn om snel en doelgericht relevante informatie weer te geven in hun kantoorpanden. Bovendien kunnen ze hun visuele berichten snel aanpassen wanneer de overheidsrichtlijnen worden bijgewerkt, wat waarschijnlijk regelmatig zal gebeuren, gezien de onvoorspelbaarheid van de pandemie. 
 
Dit alles is mogelijk met een A3-kleurenprinter die alles kan afdrukken, van banners van 1,3 meter tot posters en zelfklevende vloer- en raamstickers, naast de dagelijkse afdruktaken op kantoor. De meervoudig bekroonde C800-serie van OKI is een multifunctionele printer met de bescheiden afmetingen van een standaard A3-printer en een ongeëvenaarde flexibiliteit op het gebied van mediaverwerking. De C800-serie is perfect voor bedrijven die één apparaat voor meerdere doeleinden willen gebruiken. 
 
Doordat deze printer aan alle afdrukbehoeften voldoet, zijn de kosten lager en kunnen langere levertijden van externe drukwerkleveranciers worden vermeden. 

Gratis borden en artwork over voldoende afstand houden om bedrijven te helpen bij het heropenen

OKI maakt het inkopen en plaatsen van dergelijke borden gemakkelijk door gratis* media en artwork voor social distancing aan te bieden in samenwerking met Floralabels. Dankzij dit initiatief kunnen bedrijven snel en eenvoudig hun eigen zelfklevende vloerstickers maken.
De gratis ontwerpen beschermen het welzijn van de medewerkers door hen eraan te herinneren dat ze twee meter afstand van elkaar moeten houden. De vloerstickers zijn verkrijgbaar in drie formaten: een zelfklevende vloercirkel (285 x 285 mm) en rechthoekige vloerbanners in twee formaten (215 x 900 mm en 297 x 1.320 mm).
 
Veel medewerkers keren graag terug naar hun werkplek, maar bedrijven moeten er wel voor zorgen dat hun personeel goed op de hoogte is van en zich houdt aan de extra maatregelen die zijn genomen om hen te beschermen. Dit wordt een stuk eenvoudiger door inhouse en on-demand visuele communicatiemiddelen van professionele kwaliteit af te drukken. 
 

Volg OKI Europe via sociale media

Facebook linkedin twitter youtube instagram

©1995-2021 Oki Europe Ltd.