Prijzen en Recensies

De digitale HD led-printers C530dn en C510dn ontvangen de hoogste Japanse ontwerpprijs, namelijk de 2010 Good Design Award.

27/10/2010


OKI maakt bekend dat zijn nieuwe compacte digitale high-definition LED-printers, de C530dn en C510dn, zijn bekroond met de 2010 Good Design Award in Japan

Good Design Award

De Good Design Award is in Japan de enige veelomvattende productontwerpprijs, waarvoor producten worden beoordeeld door meer dan 70 ontwerpers, architecten, redacteuren en andere specialisten. De prijs werd eerder gewonnen door OKI Data in 2006 voor de C3000-serie, de eerste uit de productlijnen van OKI Data die de nieuwe S3 (Solid, Simple, Smart) Product Design Strategy omvatte; deze ontwerpbenadering was een uitdrukking van de merkstrategie van OKI Data die tegelijkertijd de veranderende mondiale trend op het gebied van kantoorontwerpen onderschreef. Tijdens de uitreiking van de prijs aan OKI Data zeiden de beoordelaars: “Over het geheel genomen zijn alle noodzakelijke functies geïntegreerd in een slim ontwerp. Ook de tonerruimte is prima en eenvoudig, waardoor tonercartridges gemakkelijk kunnen worden vervangen.”

Door gebruik te maken van zijn unieke digitale LED-technologie heeft OKI Data aanzienlijke verbeteringen aangebracht in zijn supersnelle, compacte printers. De C530dn en C510dn kenmerken zich door ’s werelds laagste digitale kleurenprinter van slechts 24 cm (9,5 inch), terwijl ruimte wordt geboden voor automatisch dubbelzijdig afdrukken. De imagedrum-unit, waarvan er voorheen één nodig was voor elke kleur, is zo aangepast dat nu slechts één unit nodig is voor het afdrukken van alle kleuren. Bovendien is de waste toner box, waarvan er eerder ook één nodig was voor elke kleur, zo geconfigureerd dat slechts één box nodig is. Deze wijzigingen hebben samen geleid tot een hoogtevermindering van 10 cm en een volumereductie van 40% in vergelijking met conventionele modellen, waardoor het gebruiksgemak en de integratie in een drukke werkgroepomgeving is verbeterd.

“We zijn blij dat de nieuwe C530dn en C510dn zijn bekroond met de Good Design Award, aangezien wij bij OKI Data geloven dat de ultieme expressie van een bedrijfsmerk het product zelf is. De ontwerpfilosofie achter deze producten is gebaseerd op drie belangrijke kenmerken die naar onze mening een weerspiegeling vormen van ons merk: Simpel, Solide en Slim–S³,” aldus Harushige Sugimoto, voorzitter van OKI Data. “Deze modellen zijn het hoogtepunt van de continu evoluerende LED-technologie en voortdurende investeringen in R&D van OKI Data, die ons in staat hebben gesteld om een product te maken in een stijlvolle en compacte vorm met functies en prestaties die hun weerga niet kennen. Wij zullen de hier gebruikte ontwerpfilosofie blijven toepassen op al onze toekomstige productontwerpen.”

Het 'G-Mark System' achter de Good Design Awards werd ontwikkeld door het ministerie van internationale handel en industrie in 1957, in een tijd waarin design weinig aandacht kreeg in Japanse productontwikkeling. Vandaag streeft de prijs er nog steeds naar om 'kwaliteit in alle aspecten van het leven' te bevorderen, zodat bedrijven toegang hebben tot kwalitatief hoogwaardige producten zoals ook consumenten dat hebben. Dit streven wordt omarmd op een aantal gebieden, waaronder architectuur, milieu, communicatie en experimenteel design op state-of-the-art technische gebieden.

Over S³

S³ staat voor de combinatie van de volgende kenmerken: simpel, slim en solide. 'Simpel' wil zeggen dat het product eenvoudig is te gebruiken en een strakke design-uitstraling heeft die goed past in de hedendaagse moderne kantooromgeving. 'Solide geeft aan dat het product goed gebouwd en uitermate betrouwbaar is. 'Slim' houdt in dat het product beschikt over een reeks intuïtieve functies die afdrukken in kleur gemakkelijk maken.

Volg OKI Europe via sociale media

Facebook linkedin twitter youtube

©1995-2020 Oki Europe Ltd.