PDF Dosyasını Şifreleme

Taranan belgeyi bir PDF dosyasına dönüştürmek için, dosyayı şifreleyebilirsiniz. Oluşturulan PDF dosyası için bir şifreleme seviyesi, bir belge açma parolası, bir izin parolası ve kullanım izinleri ayarlayabilirsiniz. Şifreleme seviyesi ne kadar yüksek olursa, güvenlik seviyesi de o kadar yüksek olur.

Belge açma parolası, şifrelenmiş bir PDF dosyasını açmak içindir. Bir belge açma parolası izin parolası ile aynı olamaz. 32 karaktere kadar girebilirsiniz.

İzin parolası, şifrelenmiş PDF dosyalarını yazdırma, çıkarma, düzenleme veya diğer işlemleri kontrol etmek içindir. Bir izin parolası bir belge açma parolası ile aynı olamaz. 32 karaktere kadar girebilirsiniz.

Not

  • [Encrypted PDF (Şifreli PDF)] yalnızca [File Format (Dosya Formatı)] öğesi [PDF (PDF)] olarak ayarlanırsa seçilebilir.

  • Bir PDF dosyasını şifrelemek için, bir belge açma parolası veya izin parolası ayarlamanız gerekir.

Kısa not

  • Bir PDF dosyasını yazdırmak veya düzenlemek için izin ayarı öğeleri şifreleme seviyesine göre farklılık gösterir.

  • Bir belgeyi yazdırma izni, metin veya grafik çıkarma izni ve bir belgeyi değiştirme izni yalnızca [Permissions Password] ögesi için [Enable] veya [Apply Default Password] ögesi seçildiğinde görüntülenir.

  1. [Scan] ögesine veya (TARA) düğmesine basın.

  2. ADF'ye veya belge camı üzerine bir belge yerleştirin.

  3. [Image Settings (Görüntü Ayarlar)] sekmesi, [Basic (Temel)] sekmesi veya [Advanced (Gelişmiş)] sekmesinde [Encrypted PDF (Şifreli PDF)] öğesine basın.

  4. [Encrypt (Şifrele)] düğmesine basın, bir şifreleme seviyesi seçin ve [Next (İleri)] düğmesine basın.

  5. Bir belge açma şifresi koymak için [Enable (Etkin)] veya [Apply Default Password (Varsayılan Parolayı Uygula)] düğmesine basın.

    [Apply Default Password (Varsayılan Parolayı Uygula)] öğesini seçebilmek için öncelikle dokunmatik paneldeki [Device Settings (Aygıt Ayarları)] > [Admin Setup (Yönetici Ayarı)] > [Scanner Setup (Tarayıcı Ayarı)] > [Default Settings (Varsayılan Ayarlar)] >[Encrypted PDF Setting (Şifrelenmiş PDF Ayarı)] öğesine giderek bu makineye varsayılan parolayı kaydetmeniz gerekir.

    Yönetici Kurulumu

  6. Bir parola girin ve ardından [OK] düğmesine basın.

    Belge açma parolası, şifrelenmiş bir PDF dosyasını açmak içindir. Bir belge açma parolası izin parolası ile aynı olamaz. 32 karaktere kadar girebilirsiniz.

  7. Parolayı tekrar girin ve ardından [OK] düğmesine basın.

  8. Bir izin parolası koymak için [Enable (Etkin)] veya [Apply Default Password (Varsayılan Parolayı Uygula)] düğmesine basın.

    [Apply Default Password (Vrsyln Parola Uygla)] öğesini seçebilmek için öncelikle dokunmatik paneldeki [Device Settings (Aygıt Ayarları)] > [Admin Setup (Yntci Krlumu)] > [Scanner Setup (Tarayıcı Ayarı)] > [Default Settings (Varsayılan Ayarlar)] > [Encrypted PDF Setting (Şifrelenmiş PDF Ayarı)] öğesine giderek bu makineye varsayılan parolayı kaydetmeniz gerekir.

  9. Bir parola girin ve ardından [OK] düğmesine basın.

    Bir izin parolası bir belge açma parolası ile aynı olamaz. 32 karaktere kadar girebilirsiniz.

  10. Parolayı tekrar girin ve ardından [OK] düğmesine basın.

  11. Bir yazdırma izni seçin ve ardından [İleri] düğmesine basın.

  12. Bir çıkartma izni seçin ve ardından [İleri] düğmesine basın.

  13. Bir düzenleme izni seçin ve ardından [İleri] düğmesine basın.

  14. Güvenlik ayarlarını kontrol edin ve ardından [Yes] düğmesine basın.

  15. Gerekirse, diğer ayarları değiştirin ve ardından (BAŞLAT) düğmesine basın.